Filters
Rating
  19x
Dvacet hybatelů místních potravinových iniciativ se sešlo v Praze, aby zde společně diskutovali o dalším rozvoji komunitou podporovaného zemědělství v České republice. Za posledních 12 let od vzniku první KPZky asociace AMPI zmapovala více než 80 existujících komunit. V posledních letech začínají růst i spolkové a družstevní obchody a my cítíme, že je čas posunout hnutí na další úroveň.

Věříme, že teď je čas propojit existující komunity a vytvořit národní síť KPZkoALICI jako prostor pro sdílení zkušeností, vzájemnou spolupráci a podporu aktérů místních potravinových iniciativ v České republice. Jejím smyslem je propagovat, posilovat a rozvíjet komunity a zapojovat je do celoevropského dění. To, jak by koalice mohla v příští roce začít fungovat jako členská síť, bylo hlavním mottem setkání.

Foto: Martin Matěj a Šárka Krčílková

Akce byla realizována díky

Akce byla realizována jako součást projektu Erasmus+ “Food&More – Consumer education for food citizens” (2019-1-HU01-KA204-061205) financovaného Evropskou Unií a projektu “KPZ pro Prahu” s finanční podporou Hl. m. Prahy.