Filters
Rating
  38x
17. 2. 2023 proběhl v Kampusu Hybernská festival spolupráce mezi zemědělci a spotřebiteli - Mrkev v zimě vol. 2.

V rámci festivalového programu se představily zajímavé příklady z praxe, sdílely zkušenosti, know-how i osobní příběhy. Celým dnem se prolínaly základní témata jako je komunitou podporované zemědělství a další potravinové komunity, městské zemědělství, hledání společných cest a spolupráce. Mimo jiné se účastníci dozvěděli, jak se na místní komunity dívají vědci a zajímavý byl také otevřený debatní stůl s místními ekologickými a do KPZ zapojenými zemědělci.

Bohatý program uzavřelo promítání krátkého dokumentu o stážování na KPZ farmách CSA as LifeCOACH, který natočil Martin Matěj a Ondřej Sovík. Video vzniklo díky mezinárodní spolupráci v projektu COACH - Collaborative Agri-food Chains: Driving Innovation in Territorial Food Systems and Improving Outcomes for Producers and Consumers https://coachproject.eu

Video CSA as LifeCOACH ke shlédnutí: https://youtu.be/-qJrfSK-jNM


Více o festivalu:
https://kpzinfo.cz/zpravy-z-kpz/tiskova-zprava-jake-bude-vase-jidlo-v-roce-2023
https://kpzinfo.cz/akce/mrkev2

Foto: Martin Matěj https://martinmatej.myportfolio.com/2

Festival Mrkev v zimě vol. 2 pořádala Asociace AMPI ve spolupráci s PRO-BIO Ligou a s Ústavem Geoniky AV ČR, v.v.i. Akce je součástí projektů “LSPA pro Prahu” a “Ekoporadenství a vzdělávání – Ekoporadnypraha.cz”, které podpořilo Hlavní město Praha. Dále akci podpořila Akademie věd ČR v rámci “Strategie AV 21”.