Skopja je hlavní město Severní Makedonie. Ubytování v hotelu Grand.
Měna denár a Euro.

Hlavní město Severní Makedonie má více než půl milionu obyvatel. Leží na řece Vardar, která ho dělí na severní, převážně muslimskou, část a jižní, převážně křesťanskou (pravoslavnou), část. Většina vládních budov, velkých obchodních center, hotelů i hlavní železniční nádraží leží v jižní části. Pro turistu je ale nejzajímavější část severní, v níž se nachází stará turecká čtvrť Čaršija a zbytky pevnosti Kale. Na jih od města se tyčí hora Vodno vysoká 1 066 metrů.
Ve Skopji žije přibližně 67 % etnických Makedonců, 20,5 % Albánců, 4,6 % Romů, 2,8 % Srbů, 1,7 % Turků a dále Bosňáci, Arumuni a další národnostní skupiny. Hlavní město tedy odráží etnickou pestrost celé Severní Makedonie. Ve Skopji má sídlo Univerzita svatého Cyrila a Metoděje, na níž studuje zhruba 36 tisíc studentů. Cca 22 km na východ od centra leží mezinárodní letiště.
Nejvýznamnějším sportovním stadionem je moderní fotbalová Aréna Filipa II., národní stadion, který pojme 33 tisíc diváků. Nejpopulárnějšími fotbalovými kluby jsou FK Vardar Skopje (historicky jednoznačně nejúspěšnější tým makedonské ligy) a FK Rabotnički. Hraje se tady ale v první řadě vynikající házená. V sezónách 2016-17 a 2018-19 dokonce mužský házenkářský klub Vardar Skopje dvakrát vyhrál evropskou Ligu mistrů. Mezi ženami se totéž povedlo v roce 2002 klubu Kometal Gjorče Petrov Skopje.