Tentokrát jsme se nesešli před farou, jak tomu bývá zvykem, ale na nejbližším parkovišti k táboru. Vezli nás tam totiž rodiče. Natěšeni na tábor (pro některé poprvé) a na nové zážitky jsme si naložili věci do dodávky a vydali se směrem k táboru, kde na nás čekali vedoucí a pochmurné počasí. Hned po příchodu a vybalení se, jsme se podle dopisu, který jsme dostali, rozdělili do týmů. Poté jsme si každý tým vyrobili týmové vlajky a kůly, na které se nám zapisovaly body.
Během tábora jsme hráli různé hry podle televizní show – Kdo přežije, což bylo i tématem tábora. A každý den se dva nejhůře umístěné týmy vydaly na kmenovou radu, kde se mezi nimi odehrál duel, např. kdo udrží déle litrovou láhev vody, kdo dříve zabije hřebík apod. Vítězný tým mohl vyřadit na nadcházející den jednoho protihráče. Aby to ale nebylo jenom o týmu, každý den se taktéž hrála hra o individuální imunitu, která mohla ochránit jedince, který ji vyhrál, před vyřazením na kmenové radě.
Na táboře nechyběl velmi oblíbený odpolední klid, který si každý užíval podle svého, např. opalováním se, hraním fotbalu či klídku v hamakách. Taktéž jsme měli workshopy, kde jsme si mohli vybrat činnost, která nás baví či nás zaujala. Na táboře nechyběly večerní táboráky s kytarou a hromada přepadů, která na nás čekala na hlídkách.
Pro některé z nás tento tábor nebyl jen o hrách a nových zážitcích. Připravovali jsme se totiž na skautský slib a vstup do vedení, a abychom byli co nejlépe připraveni, tak jsme během tábora plnili různé úkoly a museli jsme se vžít do různých situacích a vyřešit je, jako správní skauti.
Během tábora, jsme se taktéž vydali na Bílý kříž, který se ne všem líbil, protože někteří z nás se v ten den rozhodli plnit výzvu bosé nohy na 24 hodin.
V druhém týdnu tábora nás opustily nejmladší účastnice z družiny Lištičky a táborová hra se trochu musela změnit. Už jsme nehráli za týmy, ale každý sám za sebe.
Pomalu jsme se začali chystat na slibový oheň, jenž je takovým zakončením tábora a pro nás pro skauty to je významná událost. A dříve, než jsme se nadáli, tak byl tady. Jak dovršovala stavba slibového ohně, tak dovršovaly i přípravy na skautské sliby a jeden vlčácký. A když už bylo večer vše připravené, vydali jsme se na slibování. Zbytek večera jsme si pak užívali u slibového ohně.
Další dny nás čekalo už jen balení a bourání tábora. A když bylo vše hotové, natěšení jsme se vydali zpět k parkovišti, abychom rodičům mohli povykládat naše suprové zážitky.

Patrik David