V pátek odpoledne jsme se sešli na letošní první společnou akci. Krosny jsme dali do auta a na cestu si vzali jen batůžek. Dorazili jsme na autobusové nádraží do Kopřivnice a od vedoucích jsme dostali mapu s vyznačeným místem základny. Po chvíli jsme obdrželi SMS zprávu od neznámého čísla. Někdo nám vzal batohy, auto a vedoucího přivázali na místě bez věcí...

Přidalo se do kroku, ale tím že se cesta krátila, tak nám bylo připraveno trochu ztížení cesty. Ať už jít poslepu v dlouhém hadovi nebo ve skupince přenést nejlehčího člena. Cesta rychle uběhla, a tak jsme se zanedlouho mohli sami přesvědčit o tom, že opravdu naše batohy i jídlo ukradli „zloději“. Vysvobodili jsme vedoucího a začali řešit, co vlastně uděláme. Ostatní našli kontakt na údajného detektiva. Ten nám řekl, že by se mohl dostavit až v pondělí. To bylo pro nás pozdě, ale řekl nám o místě zvaném Šostýn, zřícenina hradu, kde by se mělo nacházet temné doupě „zlodějů“ společně s věcmi. Jenže nahoře se našla pouze vysílačka, na které jsme zachytili rozhovor, kdy si navzájem oznámili, že o nich víme a že se musí přemístit. Vzhledem k tomu, že dané místo už jsme znali díky cestě na základnu, dorazili jsme tam poměrně rychle. Věci i jídlo se našly.

Poté jsme doputovali zpět na základnu a mezi volnem si každý našel své místo, kde bude po zbytek víkendu spát. Jelikož se celoročně máme v plánu připravovat na skautský slib, tak nám vedoucí připravili takový klidový program zaměřený na slovo "slibuji", kdy jsme si poslechli ukázku a poté ve skupinkách rozhodovali. Dodrželi bychom slib, i kdyby kamarádi pořádali suprový mejdan?

V sobotu jsme se probudili do sychravého počasí, ale i přesto rozcvička proběhla venku ve stylu, kdy jsme utvořili kruh a do něj se snažili dostat nájezdníci. Během snídaně se nám krásně rozjasnilo. Na dopoledne byl plán jasný – Muzeum Tatry. Zjistili jsme, jak například vypadaly dávnější tatrovky, cestovní auta, a dokonce s jakým vybavením se vydávali na výpravy skauti v minulých letech. Při návratu bylo do oběda času dost, tak se šla ven hrát taková jiná schovávaná.

Odpoledne přijela česká televize, která režírovala reality show MISTR KUCHAŘ. Rozdělili nás do čtyř skupinek. Zástupci si vylosovali recept, ke kterému byly potřeba určité ingredience. Čas a peníze jsme dostali při odchodu směrem do obchodu, aby bylo z čeho vařit. Skupinky dorazily a začala další etapa – příprava a servírování našim čtyřem porotcům. Bylo to velmi napínavé, ale byla sranda. K večeru jsme si zatančili just dance a zazpívali s kytarou. A před večerkou se ještě nečekaně šlo ven, kde se nacházely na několika místech rozmístěné svítící náramky, v týmech se běhalo a účelem hry bylo, nasbírat co nejvíce náramků.

Nedělní ráno nám začalo důkladným protažením při rozcvičce, tentokrát uvnitř. Po snídani jsme se všichni vydali na mši do Kopřivnického kostela. Po návratu se začalo uklízet a po obědě jsme se pomalu začali loučit a pokračovali směr Dobrá, kde na nás čekali naši rodiče.

Sára Krupová