Filters
Rating
  1x
Je to tady! Konečně se 3. oddíl Sýkorky po dlouhé době, kdy jsme se nemohli vídat, zase setkal a tentokrát na víkendovce na Morávce. Sraz byl 22.10. 2021 v 15:10 v Dobré na autobusové zastávce a vyrazili jsme autobusem až na Morávku, kde jsme vystoupili z autobusu a vydali se pěšky na chatu.

Když jsme došli k chatě, vybalili jsme si věci a zahráli si několik seznamovacích her. A v tom k nám přišla Merida, přezdívaná jako Rebelka, se svou matkou. A matka jí oznámila, že se bude muset vdávat, což Merida nechtěla. Měla si vybrat jednu disciplínu, ve které se bude bojovat o její ruku a zvolila lukostřelbu. A při večeři nám všem došlo, že téma víkendovky je Rebelka.

Po krásné noci jsme si dali rozcvičku a společně jsme posnídali. Po snídani jsme šli ven a konaly se zápasy o Meridinu ruku. Nakonec nejlépe trefila šíp ona sama. Vyzkoušeli jsme si to i my. A taky další dvě disciplíny, jako je střílení ze vzduchovky a pouštění vlaštovek. Zahráli jsme si taky další zábavnou hru zaměřenou na poznávání přírody a poté následoval oběd.

Po obědě byl odpolední klid a po něm následovala hodinka prací. Nachystali jsme dřiví a připravili ohniště na večer, nesměli jsme také zapomenout na úklid uvnitř chaty. Po práci byla ještě jedna hra zaměřená na hádanky a šifry, ze kterých jsme dokázali přijít na správnou odpověď pro Meridu. Rebelka, tímto zjístila, co musí udělat pro to, aby zbavila svou matku medvědí podoby. Výsledkem našeho hádaní bylo slovo odpuštění. Rebelka se usmířila se svou matkou a tímto se příběh ukončil. Na konci dne následovalo vyhodnocení, dostali jsme odměny. Na večeři jsme si opekli špekáčky na ohni a u toho jsme si zazpívali pár písniček za doprovodu kytary. Připomenuli jsme si tím krásnou táborovou atmosféru.

Večer jsme se dívali na pohádku Rebelka a když pohádka skončila, šli jsme spát. Ráno jsme se probudili do krásného slunného dne, nasnídali jsme se a sbalili se na cestu domů. Zahráli jsme ještě par her, dali jsme si společnou fotku před chatou a vyrazili jsme na cestu domů. Došli jsme na autobusovou zastávku, ze které jsme jeli zpátky do Dobré za svými rodiči. Tuto víkendovku jsme si všichni užili a těšíme se na další společnou akci.

Lucie Beloritová (Sasanky)