Filters
Rating
  1x
Jak už to bývá zvykem, sešli jsme se před farou v Dobré, ale ne sbalení na jeden, dva anebo tři dny, ale rovnou na 11 dnů, protože tentokrát nás nečekala víkendovka, ale tábor. Po balení a nakládání věcí, papírování a kontrolování náš autobus konečně vyjel. Během cesty bylo v autobuse rušno, protože jsme si vykládali zážitky z prázdnin a také jsme debatovali, co by mohlo být tématem tábora. Cesta utekla celkem rychle a než jsme se nadáli už jsme byli v Malém Hradisku, kde jsme se potkali s prvním táborem.
Stejně jako minulý rok, i tentokrát jsme museli jít do tábora pěšky. Poté co jsme se zase vybalili a vybrali si stany nás čekalo rozřazení do šesti týmů, při kterém jsme zjistili že tématem tábora je pravěk. Nicméně znalci filmů věděli že tábor bude podle francouzského filmu RRRrrrr!!! Během tábora se nejvíce rozšířila filmová hláška ‚‚Drž hubu!‘‘ kdy jeden vedoucí chodil každý večer kolem stanů a říkal ‚‚Začíná noc!‘‘ a my jsme mu na to odpovídali…
Další dny nás čekalo spoustu her, vtipných scének z tematického filmu, vaření oběda ve skupinkách na ohni a nejvíce oblíbené workshopy, kde jsme si mohli vybrat aktivity jako jsou karetní anebo míčové hry, tvoření náramků, či pečení anebo jsme mohli vyzkoušet lanovku. Taktéž jsme skoro každý večer, pokud bylo hezky byli u ohně a zpívali písničky.


Během tábora nám také pršelo, a to je pak taková pochmurná nálada na táboře. Poslední dny to spravily, především když se stavěla pagoda na slavnostní oheň, nebo taky řečeno ‚‚slibák‘‘ kdy jsme sbírali chrostí, smůlu a starší kluci a vedoucí nosili velké stromy. Během slibáku jsme mezi sebe přijali nové vlče, světlušky, skauty a skautku. Předposlední večer jsme si pořádně užili a zpívali písničky dlouho do noci. Další den nás čekala večerní hostina, na kterou jsme se všichni moc těšili, vyhodnocení táborové hry a poslední večer u ohně se spaním pod širákem. V noci přišel obrovský liják a my museli rychle do stanů. Poslední den nás čekalo balení a čekání na rodiče až za námi dojedou do Malého Hradiska (Velkého Bahniska) kdy se z tábora stal úplný močál, a tak dojet do tábora, a především vyjet dalo některým autům pořádně zabrat. Rozloučili jsme se s kamarády, vedoucími a prakticky s létem i prázdninami.
Patrik David z družiny Kaktusy

https://dobercata.cz/tabor-rrrrrr-2-oddil-la-familia/