7. října jsme se sešli před farou nabalení na víkend. Jeli jsme autobusem, pak jsme přesedali na další, ale ten nám ujel, jelikož byl plný a my bychom se do něj nevešli. Čekali jsme proto na další, ten přijel docela brzy. Nastoupili jsme a jeli na Barnošku nebo spíše pod ní, odkud jsme vyrazili na cestu. Nikdo z nás netušil, že ten kopec bude tak strmý a dlouhý. Šlo se po tmě s krosnami a čelovkami, takže to byl velký ZÁŽITEK! Na chatu jsme dorazili v 20:45 h. Rychle jsme si vybalili karimatky a spacáky a nachystali se na pobyt na Barnošce. Potom se hrálo městečko Palermo, anebo se mohlo jít dolů a zpívat s kytarou písničky.
Ráno jsme se oblékli a běželi jsme ven na rozcvičku. V odpoledním programu jsme se učili pracovat s mapou, trénoval orientaci v terénu a šli na Travný. Zase se šlo strašně dlouho do strmého a dlouhého kopce. Nakonec všichni vylezli na Travný, kde jsme měli najít černou krabičku od letadla, když jsme sešli dolů z kopce, byl už oběd. Potom jsme měli odpočinek-siestu 1 hodinu a 30 minut. Odpoledne jsme hráli hru s korálky, které jsme dostali za splnění různých stanovišť. Korálky jsme poté mohli vyměňovat za kartičky, díky kterým jsme si poskládali ideálního pilota. Následoval program o přírodě. Nejprve jsme objevovali krásy a drobnosti přírody, a nakonec si dělali svoji vlastní přírodní zahrádku, když jsme zahrádku dodělali, hráli jsme hry u ohně – městečko Palermo a hry, které si pro nás připravily ostatní děti. Večer byla stezka odvahy, šli jsme po svíticích kroužcích v lese, až jsme došli k letadlu, kde jsme měli zapálit prskavku, aby se letadlo našlo.
V neděli jsme si sbalili karimatky, spacáky a potom taky další věci, co jsme si na Barnošku přinesli a čekala nás cesta dolů. Šli jsme jinudy. Tou cestou bychom šli i normálně nahoru, ale aby to byl větší zážitek tak jsme šli strmě do kopce. Nakonec už jsme jenom dojeli do Dobré autobusem a byl konec víkendu na Barnošce.

Sofie Borovicová (Sosolky)

https://dobercata.cz/vikendovka-na-barnosce-3-oddilu-sykorky/