Hned po zahájení byla tato víkendovka speciální hned z několika důvodů. Zaprvé byla to první víkendovka v roce 2023. Zadruhé bylo to po dlouhé době, kdy jsme jeli na víkendovku všechny oddíly společně. Sešli jsme se tedy v pátek hned po škole či práci u fary, kde vznikl chaos kvůli velkému počtu lidí. Po loučení s rodiči jsme se vydali vlakem do Bašky, odkud nás čekal pochod 3 km v dešti do Hodoňovic. Po příchodu jsme se vybalili, dali si na večeři tousty. A když už všichni dojedli, tak jsme se šli navzájem seznámit, protože jsme se navzájem neznali.

Druhý den ráno jsme měli taneční rozcvičku a na snídani buchty od maminek. Dopolední program, byl takový, že jsme byli rozděleni do skupin a luštili jsme šifry, sudoku, hádanky a hráli podobné aktivity. Když už všem vyhládlo, tak jsme se nadlábli pečenými těstoviny. Oběd byl vynikající, ale před námi byl ještě celý den, a tak jsme po kratší pauze měli další program. Jenže ten program byl velmi rozlišný, protože 2. oddíl jakožto budoucí vedoucí si připravovali program pro 1. a 3. oddíl během toho, co měli program v tělocvičně. Připravili si pro ně hru přístavy, která spočívá o strategii a také hodně o štěstí. Děti hra bavila, ale protože jsme celý den byli vevnitř, kvůli špatnému počasí. Tak si 2. oddíl připravil kuličkovou bitvu na venek, která kvůli špatným povětrnostním podmínkám skončila velkým fiaskem. Pak už zbývala jen večeře, a to byly párky v rohlíku. Jenže párků bylo málo, a tak děti musely zjistit pomocí krátké hry kdo je snědl, a to se nakonec podařilo, ale párky to nevrátilo. Tím nám skončil dlouhý den.

Poslední den nás čekalo jen balení a uklízení. Taktéž jsme navštívili místní kostel, který i když je malý vypadá moc hezky. K závěru víkendovky nás čekal jen pochod zpátky na vlak a cesta domů.

Patrik David z družiny Kaktusy – 2. oddíl