Tato víkendovka v Příboře začala jako každá jiná, a to srazem u fary v 15:50 (17.3.2023). Tam nám vedoucí sdělili, že si máme najít spoj a jet sami. Od té chvíle už s námi nemluvili. Takže bylo na nás, abysme se tam nějak dopravili. Přes mobilní telefony jsme si našly zastávku a spoj. Jeli jsme z Dobré „střed“ na F-M “ Anenská“. Odtud jsme přestoupili na Příbor “ Kostel“. Tam už nás čekali někteří vedoucí, ale i tak jsme si museli najít cestu ke skautské základně sami. Když jsme dorazili sdělili jsme si zážitky a dojmy z cesty. Poté byli rozděleni do pokojů. Následovala večeře a večerní program. Celá víkendovka se nesla v duchu virů a antivirů.

Druhý den ráno byl o půl osmé budíček, rozcvička a poté i snídaně. Dopoledne jsme hráli hry a také jsme si ověřili, jak moc jsme důvěřiví a jestli bychom naletěli na nějaký internetový podvod. Následoval výborný oběd a s ním i odpolední klid. Po odpoledním klidu jsme se rozdělili na 4 skupinky. Dostali jsme seznam míst, které jsou v Příboře a na každém z nich byl QR kód. Když jsme to naskenovali, vyskočil nám úkol, který jsme museli splnit. A takto jsme obešli všech 7 míst. Když dorazily po cca třech hodinách všechny skupinky, hráli jsme ve dvojicích Kahoot kvíz o vedoucích. Po večeři byly workshopy a zbytek dne už byl poklidný… zpívali jsme písničky a někteří se naučili i nové :D. Po večerce jsme už odpadli a vzbudil nás až budíček.

Po snídani jsme se sbalili a kdo chtěl mohl jít na mši svatou. Zbytek mezitím uklidil základnu a po návratu ze mše jsme se vydali všichni směrem domů.

Barča „Druid“ Chodúrová