Sedmiboje přinesly pěkné maratóny
Závěr kalendářního roku je nejen ve znamení vánočních svátků, sledování pohádek a pohody u dobrého jídla, ale i ve znamení pohybu a protáhnutí těla právě po těchto slastech života. Vlajkovou lodí pohybu v tomto čase jsou vánoční sedmiboje, které v tělocvičnách MOA pořádá duchovní otec Tomáš Růžička, který na středu 27. prosince připravil mužský sedmiboj a na čtvrtek 28. prosince smíšený sedmiboj.
Přihlášené dvojice si to rozdaly v těchto disciplínách: stolní tenis, volejbal, basketbal, házená, fotbal, badminton a nohejbal. Zápasové boje byly svedeny u stolního tenisu, nohejbalu, badmintonu a volejbalu. V rámci basketu se házely šestky, u házené sedmičky a u fotbalu se kopaly penalty. Bodovalo se prvních osm míst (9 – 7 – 5 – 4 – 3 – 2 – 1 – 0,5).

Rozhodovala druhá místa
Do středečního klání mužských dvojic se přihlásilo dvacet párů a byl to neskutečný maratón. Začínalo se v 9 ráno a vítězové byli známi před 21 hodinou. Už i proto, že o prvním místě rozhodl větší zisk druhých míst, protože páry Růžička – Křikava a Tvrz – Hejda získaly shodně 36 bodů. Oba páry vyhrály po jedné disciplíně. První jmenovaná fotbal a druhá stolní tenis, a tak se začala počítat druhá místa. V těch byla lepší dvojice Růžička – Křikava, která skončila na stříbrném stupínku ve volejbalu a badmintonu. Tvrz s Hejdou byli druzí pouze jednou - při nohejbalu, a tak se z vítězství v jednom z nejdramatičtějších sedmibojů za poslední roky radovala dvojice Tomáš Růžička – Jan Křikava, která právě dvojici Václav Hejda – Jaroslav Tvrz sesadila z trůnu. Třetí místo obsadili bratři Petr a Ondřej Kounovští, kteří vyhráli nejvíc disciplín – dvě, když ovládli házenou a nohejbal, ale v ostatních pěti kláních se dostali na bednu pouze při badmintonu, ve kterém skončili třetí, a to bylo při celkovém počítání málo. Na první dvě dvojice jim chyběly čtyři body (32 b.).
Na dalších místech skončily dvojice: 4. J. Šnidl – Novák 23 b. 5. Koutník – Folda 22,5 b. 6. M. Borský – Fojtík 17,5 b. 7. M. Tvarůžek – Bok 17,5 b. 8. Laňka – Dušek 17 b. 9. Malý – Procházka 16 b. 10. R. Křikava – Křižák 12,5 b. 11. Laubr – P. Steidl 12 b. 12. P. Urban – Mácha 8,5 b. 13. Mašek – Datel 6,5 b. 14. O. Tvarůžek – Sunkovský 5,5 b. 15. J. Červený – Karel 5,5 b. 16. Pechanec – Suchý 4 b. 17. – 18. Pospíšil – Cafourek a M. Němeček – M. Kriško oba 3,5 b. 19. M. Žihla – Benington 1 b. 20. R. Němeček – Štercl 0 bodů.

Vítězství pro duo „Há“
Čtvrtečního klání smíšených dvojic se zúčastnilo patnáct párů a opět bylo na co koukat. Tentokrát bylo klání trochu kratší – končilo v sedm večer. Z vítězství se radovalo duo „Há“, jež tvořili Michaela Hlavová a Marek Hartman, kteří získali 32 body, když kralovali při fotbalu a v nohejbalu byli druzí. Stříbrnou příčku vybojovali Lenka Monhartová a Tomáš Růžička, kteří si připsali 29 bodů, když ovládli basketbal a druzí byli v badmintonu. Na třetí místo dosáhli Dana Koleníková a Jaroslav Trvz, kteří získali stejných 25 bodů jako Pavel Koutník s Monikou Bechnerovou, ale prvně jmenovaný pár měl dvě vítězné disciplíny (stolní tenis a nohejbal), na rozdíl od Koutníka s Bechnerovou, kteří nevyhráli žádnou disciplínu, což je odsunulo na čtvrtou příčku.
Na dalších místech skončily páry: 5. Fojtíková – Fojtík 22 b. 6. Osvaldová – Folda 21 b. 7. Bětka Brabcová – Bok 21 b. 8. Kašparová – Kašpar 19 b. 9. Laňková – Laňka 17. 10. Horníková – Severin 17 b. 11. Stanislavová – Malý 15 b. 12. Petraniová – Procházka 12 b. 13. Poulová – Steidl 11 b. 14. Steidlová – Kopřiva 5 b. 15. Pelcová – Khun 3 b.