Filters
Rating
  29x
Božanov – požár – 21. 7. 14:53
U Božanova na Broumovsku zasahovalo u lesního požáru celé odpoledne celkem devět jednotek českých a polských hasičů. Plocha požáru sice nebyla příliš velká, odhadujeme ji asi na 20x30 m, šířil se ale ve velmi prudkém stoupání mezi skalami v nepřístupném terénu. Kvůli tomu si velitel zásahu povolal na pomoc vrtulník Letecké služby Policie ČR s bambivakem pro letecké hašení. Zároveň museli hasiči dostat do míst zahoření mezi skály dopravní vedení. Zásah jsme ve večerních hodinách ukončili, ráno požářiště zkontrolujeme, jestli nedochází ke skrytému šíření i mezi skalními průrvami. Pravděpodobně bude událost beze škody.
Požár se nacházel v blízkosti česko-polské hranice. Plnění bambivaku zajišťovaly jednotky na české straně. Polští hasiči poskytovali součinnost jak při hasebních pracích, tak při plnění vrtulníku.
Při události zasahovali profesionální hasiči ze stanice Broumov a dobrovolní hasiči z JSDH Božanov, Broumov, Meziměstí, Teplice nad Metují, čtyři jednotky požární ochrany z Polské republiky.
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje/Michal Fanta