Filters
Rating
  1x
Fotoreport z návštěvy Amsterdamu, která byla primárně za účelem fotografování letadel. Pro cestu jsem nezvolil přímý let se společností KLM, ale Swiss s přestupem v Zurichu. Důvod, byl ten, že na mnou zvolené úseky Swiss nasazuje typy letadel ve kterých jsem ještě neletěl a navíc v některé dny i A330. Další výhodou bylo, že v Zurichu jsem měl na přestup 6 hodin což jsem využil návštěvou vyhlídkové terasy. Fotografie z Zurichu zpracuji do samostatného alba, které zveřejním později.

Před cestou bylo potřeba vyplnit vstupní formuláře do Holandska i Švýcarska a potvrzení o očkování. Kontrola těchto dokladů na letišti v Praze byla velmi rychlá a bezproblémová. Následně ve Švýcarsku ani Holandsku tyto doklady už nikdo nekontroloval.

Na let z Prahy do Zurichu a následně Amsterdamu byl nasazen Airbus A220-100. Původně byla na oba úseky plánována delší verze 300.

Ubytovaný jsem byl v NH Hotelu ,který se nachází na jižní straně letiště cca 250 metrů od prahu dráhy 24. Pokoj jsem měl s výhledem na letiště. Pokud by bylo více čisté okno dalo by se fotografovat přímo z pokoje. Jako dopravní prostředek jsem po všechny dny používal pouze zapůjčené kolo. Mimo letiště jsem navštívil samozřejmě centrum města a jeden z největších modelářských obchodu v Evropě Aviationmegastore, kde jsem pořídil nějaké modely.

Na zpáteční cestu do Zurichu byl nasazen širokotrupý Airbus A330-300.
Z Zurichu do Prahy Embraer E190 LR. Původně měla letět modernější verze Embraeru E190 E-2. Oba zpáteční lety jsem absolvoval v bussines třídě, která byla pouze o 1000 Kč dražší než Economy. Tak to bylo potřeba využít a užít si poprvé v životě bussines třídu. Je škoda, že lety byly tak krátké. Poslední úsek cesty z Prahy do St. Města byl po železnici s Leo Expresem.