Nákupní centrum Nová Karolina v centru Ostravy – od svého zrodu budí emoce a od ostravských aktivistů ale i ostravské veřejnosti si vysloužila, pro svou podobnost s japonskou atomovou elektrárnou, název Fukušima.
Od otevření nákupního centra Nová Karolína v Ostravě, které bylo vybudováno na místě bývalé koksovny Karolina, mě tento objekt - jeho architektura a každodenní ruch v něm, přitahuje a láká k fotografování. Je zde více než 200 obchodních jednotek, doplněných rozmanitým mixem občerstvovacích prostor, kinem, službami a podzemním parkovištěm.
Líbí se mi jednoduché, geometrické tvary budov, ozvláštněné prvky na fasádě, spojovací lávka mezi budovami a centrem města, krása někdy barevně sladěných, někdy strohých jednobarevných, ale vždy fotogenických interiérů – stropů, zdí, schodů, zábradlí, eskalátorů.....
Spojení vnější i vnitřní architektury tohoto objektu s živými lidmi navozuje různé nálady a pocity – někdy obyčejného, každodenního života, jindy jakoby pohledu do budoucnosti, a toto vše se mění při různých světelných podmínkách, způsobených změnami počasí a ročních období.

Chodím tam s fotoaparátem ráda a často, i když při fotografování občas vznikají nepříjemné situace s místní bezpečnostní službou, která se snaží fotografování zakazovat jak uvnitř, tak i vně objektu...přestože tam fotí na mobil skoro každý - fotí a filmují a posílají cokoliv kamkoliv.