Po dlouholetém úsilí se představitelům Prahy 1 letos podařilo dosáhnout velkého úspěchu – zákazu provozu osobních přepravníků, známých jako segwaye, které v centru hlavního města dlouhodobě ohrožují bezpečnost a zdraví chodců. Přestože byla na nátlak MČ Praha 1 přijata potřebná novela zákona a vedení hlavního města schválilo zákaz provozu segwayů na chodnících a stezkách, segwaye v Praze nadále hojně jezdí. Chybí totiž dopravní značení, jehož rozmístění je plně v kompetenci úředníků Magistrátu hl. m. Prahy.

„Pro obyvatele i návštěvníky se jedná opravdu o palčivý a silně obtěžující problém. Dokazuje to řada stížností, které nám na segwaye chodí, a bohužel i řada případů zranění způsobených jejich provozem,“ vysvětlil Ivan Solil, radní MČ Praha 1 pro bezpečnost a prevenci kriminality, který na setkání s novináři citoval z dopisů občanů. V jednom z nich upozornili rodiče na zranění pětileté dcery, která byla na chodníku sražena turisty na segwayích.

„Věnovali jsme značné a dlouholeté úsilí, abychom dosáhli zákazu provozu segwayů na území památkové rezervace. Nejdříve jsme v Parlamentu prosadili přijetí novely zákona o provozu na pozemních komunikacích, která umožňuje obcím regulovat provoz těchto osobních přepravníků vlastními obecně závaznými předpisy, a poté vedení hlavního města připravilo ve spolupráci s naší městskou částí důležité nařízení Rady hlavního města Prahy č. 14/2016,“ popsal radní Ivan Solil.

Uvedené nařízení striktně vymezilo místa, kde je provozování osobního přepravníku na chodníku, stezce pro chodce, stezce pro chodce a cyklisty, na odděleném pruhu pro chodce na stezce pro chodce a cyklisty, na pěších a obytných zónách a na vozovce zakázáno.

Chybějící dopravní značení, jehož rozmístění je plně v kompetenci Magistrátu hlavního města Prahy, ale bohužel brání tomu, aby mohly Policie ČR a Městská policie dodržování zákazu vymáhat a jeho porušení stíhat. Podle představitelů radnice Prahy 1 v tomto směru selhali magistrátní úředníci. „Udělali jsme maximum pro zákaz segwayů a děkujeme jak zákonodárcům za schválení novely zákona, tak i vedení hlavního města za přijetí uvedeného nařízení. Úředníci Magistrátu hlavního města Prahy jsou bohužel ale liknaví, a to my neovlivníme,“ konstatovali shodně Ivan Solil a Richard Bureš, zástupce starosty MČ Praha 1 pro dopravu a informatiku. Podle nich se rozhodně nejedná o selhání politické reprezentace Prahy 1, ale ani hlavního města Prahy.

„Je to typický příklad toho, kdy v České republice vládne úředník s kulatým razítkem,“ uvedl Richard Bureš, podle kterého se ale díky veřejné diskusi o problému podařilo získat informace, kdy by mohlo být vše konečně vyřešeno.

„Podle dostupných informací a s přihlédnutím ke všem zákonem stanoveným lhůtám lze očekávat, že nařízení o zákazu provozování segwayů by mohlo být účinné a plně vymahatelné nejpozději do konce letošního listopadu,“ řekl zástupce starosty MČ Praha 1 Richard Bureš. V tuto chvíli externí dodavatel připravuje projekt dopravního značení, který má během dvou týdnů odevzdat TSK a magistrátním úředníkům. Projekt pak bude posuzován Policií České republiky a následně bude spuštěn proces vyvěšení veřejné vyhlášky o záměru na umístění dopravního značení na úřední desce Magistrátu hl. m. Prahy, jeho připomínkování a následně vyvěšení finálního opatření obecné povahy. Po uplynutí všech lhůt již bude možné dopravní značení realizovat.

Richard Bureš zároveň na setkání s novináři zkritizoval myšlenku dočasného dopravního značení, se kterou také přišli úředníci Magistrátu hlavního města Prahy. „To by v žádném případě nedostalo segwaye z ulic. Místo celého území MČ Praha 1 by totiž omezilo jejich provoz jen na tzv. Královské cestě, tedy na Staroměstském náměstí a v ulicích Karlova a Celetná. Všude jinde, kde provoz segwayů dělá problémy, by dočasné značky umístěny nebyly a segwaye by nadále ohrožovaly chodce,“ prohlásil zástupce starosty Prahy 1.

Nařízení o zákazu provozování segwayů by tedy mělo být díky potřebnému dopravnímu znač