Obrazy plné temných mraků, barev a témat. Svět dobrodružství, nebezpečí i čiré hrůzy. Svět sci-fi. Svět Julese Verna, Raye Bradburyho, Isaaca Asimova nebo třeba Ondřeje Neffa. To je aktuální a letošní první výstava v Galerii 1 ve Štěpánské 47 s názvem Martin Zhouf – Retrofuturospektiva.

„Galerie 1 bude i v novém roce vyhledávat zajímavá témata a zajímavé autory. Důkazem je expozice děl Martina Zhoufa, který u nás už vystavoval v rámci skupinové výstavy, a protože byl o jeho obrazy velký zájem, dohodli jsme se na samostatné výstavě,“ vysvětlil starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký, který aktuální prezentaci zahájil. Svěřil se také, že má sci-fi rád a jeden obraz Martina Zhoufa zdobí na radnici jeho kancelář.

První vernisáž roku 2017 byla velmi hojně navštívena a potvrdila početnost fanoušků sci-fi. „Jsem moc rád, že dorazilo tolik lidí,“ ocenil Martin Zhouf, který chce podle svých slov vyprávět příběhy. „Mám rád příběhy všeho druhu – fantastické i fantaskní, hororové i snové, ale i krutě reálné,“ uvedl.

Příběhy prý má rád odmala. „Každý dobře napsaný příběh mě bral s sebou na dobrodružnou výpravu do tajemných světů a krajin,“ prohlásil sympatický tvůrce, který má pro všechny fanoušky sci-fi, kteří nestihli vernisáž, dobrou zprávu. 27. ledna se totiž od 18 hodin uskuteční v Galerii 1 ve Štěpánské 47 derniéra jeho výstavy, a to dokonce za účasti spisovatele Ondřeje Neffa.

Přijďte si tedy před tímto termínem v klidu prohlédnout obrazy a pak si o nich popovídejte s jejich tvůrcem na derniéře.

Další informace: www.galerie1.cz