Dárek v podobě bezplatného bruslení na ledové ploše na Františku věnovala radnice Prahy 1 všem mladým sportovcům, kteří se rozhodli, že pololetní prázdniny stráví nikoliv u televize nebo počítače, ale pěkně na bruslích.

„Myslím, že si děti takový dárek za náročnou práci ve škole od nás zaslouží. Snažíme se podporovat jejich sportování po celý rok a jsem velmi ráda, že se naše snaha setkává s tak velkým zájmem,“ zhodnotila radní Prahy 1 pro školství a občanskou společnost Eva Špačková, která se v pátek také přišla na František podívat.

V tu chvíli tam probíhalo vyvrcholení celého prázdninového dne – hokejový trénink s bývalým hokejovým reprezentantem a olympijským vítězem z Nagana Josefem Beránkem, který tradičně dorazil s dobrou náladou a úsměvem na tváři a spolu s nadšenými dětmi si chvíle na ledě užíval.

Letošní zima bruslení přeje a nejen na Františku je neustále slyšet nadšené dětské bruslaře. Bezplatné prázdninové bruslení tak určitě udělalo dětem radost. Na Františku se ale bude bruslit ještě dlouho, a tak nelenošte, popadněte brusle a přijďte. A pokud vlastní brusle nemáte, nevadí, další bývalý hokejový internacionál Tomáš Jelínek, správce areálu, jich má na půjčení dost.

Více informací: www.hristenafrantisku.cz