Třetí dobročinný ples obecně prospěšné společnosti yourchance se v úterý večer uskutečnil v Malém sále Paláce Žofín. Výtěžek akce, které udělil svoji osobní záštitu starosta Městské části Praha 1 Oldřich Lomecký, bude určen na podporu projektů této organizace, nazvaných „Začni správně“ a „Finanční gramotnost do škol“.

„S velkou radostí jsem dobročinnému plesu udělil svoji záštitu. Obecně prospěšná společnost yourchance se zasazuje o to, aby děti a mladí lidé byli připravenější na praktický život a aby výuka ve školách podporovala jejich finanční gramotnost a podnikavost. Zároveň efektivně působí v oblasti integrace mladých lidí opouštějících instituce náhradní rodinné výchovy. To vše jsou velmi důležité společenské úkoly a projekty yourchance na tomto poli odvádějí velký kus práce,“ vysvětlil starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký.

Projekt „Začni znovu“ pomáhá mladým lidem z dětských domovů nebo pěstounské péče, aby se po odchodu postavili na vlastní nohy a byli schopni žít samostatný plnohodnotný život.
Jeho cílem je vytvoření funkčního systému integrace těchto mladých dospělých. Projekt poskytuje individuální pomoc při hledání práce, bydlení, řešení finanční situace a v oblasti osobního rozvoje. Vytváří komunitu mladých lidí, kteří se společně setkávají a pracují na sobě. Projekt jim poskytuje e-learningové materiály, inspiruje je k činům a oceňuje je.

Projekt „Finanční gramotnost do škol“ se snaží, aby lidé chápali přímou souvislost mezi osobními hodnotami, cíli, pracovní etikou a zdravými finančními návyky a aby tyto oblasti byly v souladu. Projekt proto inspiruje a metodicky podporuje rodiče a učitele základních a středních škol, aby to své děti a žáky naučili.

Plesem na Žofíně provázel zkušený Jan Čenský. „Moc se mi líbí, co organizace yourchance dělá, protože děti z dětských domovů to vůbec nemají jednoduché, když vstupují do života. Navíc finanční gramotnost a vůbec podnikavost na středních a základních školách, to je vážná věc,“ uvedl herec a moderátor.

K tanci a poslechu hrál na plese Orchestr Petra Kroutila, písničky ze svého nového cédéčka zase představila zpěvačka Markéta Mátlová. Ta je už několik let patronkou yourchance a snaží se podle svých slov pomáhat, jak to jde. Třeba tím, že se schází s dětmi a mladými lidmi zapojenými do projektů. „Snažím se je motivovat k tomu, aby věděli, že cokoliv dobrého udělají, se jim vrátí,“ popsala Markéta Mátlová.

Více informací: www.zacnispravne.cz, www.fgdoskol.cz a www.yourchance.cz