„Ať je v nás láska a soulad s naším okolím“, zní jedno z předsevzetí stoupenců jógy, kteří 21. června oslavili Mezinárodní den jógy. Slavilo se po celém světě i na řadě míst v České republice. Slavilo se i v Praze 1 na Palachově náměstí, kam přišlo aktivním cvičením podpořit zdravý životní styl a pravidelné cvičení jógy několik desítek cvičenců.

Cvičenci předvedli na Palachově náměstí představení „Jógové dny dobrých skutků“, které zorganizovala Mezinárodní federace jógy ve spolupráci s Českou federací jógy. Představení mělo za cíl podpořit zdraví a zdravý způsob života a propagovat sport, kulturu těla a umění pohybu. Do cvičení se zapojili lidé praktikující jógu z několika zemí Evropy i z řad domácích.

„Oslavy Mezinárodního dne jógy jsou už tradičním zklidňujícím setkáním u nás v Praze 1 a já jsem velmi rád, že Městská část Praha 1 má tu čest tuto akci každoročně podporovat a že se i díky tomu řady stoupenců jógy – tedy zdravého životního stylu – rozrůstají,“ uvedl starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký.

Jak upozornila Brankica Kubátová z České federace jógy, zájemci o jógu se mohou účastnit pravidelných veřejných hodin jógy a pro ty, kteří chtějí jít ještě dál a předávat nabyté zkušenosti, federace pořádá instruktorský vzdělávací program.

„Jóga mi pomohla se zklidnit, zlepšit koncentraci i vztahy,“ popsala na Palachově náměstí Mariana Mixová, cvičitelka jógy. Nechcete to zkusit i vy?

Více informací: www.ceskafederacejogy.cz