Vinobraní 2019

Tradiční akce naší obce - vinobraní - se jako vždy odehrálo na prostranství vedle Občanského centra.
Připravené pódium, lavičky pod širým neben, ale i pod střechou stanu uvítaly první návštěvníky kolem druhé hodiny odpolední. Byla sobota 14. září 2019.
Starosta zahájil kulturní odpoledne slovy: "proč bychom jezdili za vínem na jižní Moravu, když si můžeme vinobraní udělat sami a doma..."
Hned po zahájení se představila cimbálová muzila SLIFKA z Frýdku místku. Cimbál k vínu jednoznačně patří a to víno, to přivezlo Zámecké vinařství Bzenec a Vinařství U Dvou lip.
Následovala country folková kapela SOUSEDÉ, která přinesla řadu známých melodií.
Hlavním bodem vinobranského odpoledne bylo vystoupení jazzového seskupení Joe After Trio se svým hostem - zpěvačkou, pianistkou a skladatelkou Joyce Hurley.
Na "tanečním parketu" se objevili první tanečníci a řada diváků nevydržela sedět a ve stoje sledovala perfektní projev jak zpěvačky, tak celého tria.
David Kalužík se svou kytarou v další části odpoledne dokázal, že i jeden šikovný umělec dokáže vytvořit příjemnou atmosféru.
Pozdě večer vystoupila skupina BENJAMING´SCLAN - původně rodinná kapela předvedla keltskou muziku v doprovodu pravých dud.
Celé odpoledne probíhalo pro nejmenší malování na obličej a pro ty dospělé - ti chutnávali dozrálý burčák a výborné víno. Pro tradičně založené hosty teklo pivo proudem a klobásky i jiné dobroty také nechyběly.