Okrsková soutěž v požárním sportu a Memoriál Josefa Hnízdila
Dne 14.5.2016 jsme se zúčastnili okrskové postupové soutěže v požárním sportu, kterou pořádala obec Háje u Příbramě. Soutěžilo se v požárním útoku a běhu na 100 m s překážkami. Do soutěže se přihlásilo 14 družstev mužů a 4 družstva žen. Proto se dalo očekávat, že soutěž bude náročná. Všem soutěžícím z okrsku č.1 jde o nejlepší umístnění.
Náš sbor přihlásil do soutěže dvě družstva, družstvo mužů do 35 let a poprvé v historii našeho spolku jsme postavili družstvo žen. Na této soutěži měla naše děvčata premiéru. A hned na této soutěži ukázala chuť bojovat a soupeřkám nic neodpustit. Našim oběma družstvům se podařilo zabodovat a stoupnout si na bednu, domu si přivezli pohár za 3. místo muži a ženy obsadily krásné 2. místo v postupové soutěži okrsku č.1.
O týden později jsme zúčastnili soutěže v Trhových Dušníkách "memoriál Josefa Hnízdila" kde bylo méně soutěžních družstev, ale ani na této soutěži nebylo o překvapení nouze. Snad všechny sbory provázely nějaké problémy buď s technikou, nebo s náčiním, ale to asi k technickým sportům patří. Sice se nám už nepodařilo zopakovat úspěch z minulé soutěže, ale alespoň jsme získali zase nové poznatky a tréninkové metody našich soupeřů.
Na závěr bych chtěl poděkovat a popřát našim soutěžícím, aby jim vydrželo nadšení a soutěživost.
S pozdravem Ohni Zmar a hurá do dalších soutěží!
Willy Hohl st., starosta SDH Podlesí