1. ročník soutěže v hasičském sportu „ O putovní pohár SDH Narysov“
Poslední srpnovou sobotu (27.8.2016) jsme se zúčastnili 1. ročníku soutěže v hasičském sportu „O putovní pohár SDH Narysov“. Sestavili jsme 2 soutěžní družstva: ženy a muže. Ženskému týmu nečekaně chyběla jedna členka, a tak si ji půjčili od jiného sboru. Za ženy soutěžily: Kristýna Vůchová, Martina Kolaříková, Tereza Kolaříková, Markéta Rejnartová, Tereza Houdková, strojník při prvním pokusu – Jan Ouborný, strojník při druhém pokusu – Zdeněk Kolařík starší. Za muže soutěžili: Petr Štefl, Willy Hohl mladší, Vojtěch Cigánek, Milan Kolařík, Zdeněk Kolařík starší, Zdeněk Kolařík mladší, Tomáš Kolařík.
Prezentace byla od 12:30 a samotný začátek od 13. hodin. Po zahájení soutěže začaly startovat děti, kterých bylo celkem 5 sborů. Každý si odběhl dva pokusy a na krásném prvním místě v kategorii dětí se umístil sbor dobrovolných hasičů Březové Hory. Poté následovaly první pokusy devíti mužských týmů a šesti ženských. Tento den byl velice náročný. Sobotní odpoledne bylo velmi horké, a tak jsme se všichni doslova pekli. Ženy z Podlesí měly startovní číslo 8, a tak muži z Podlesí mohli začít fandit. Avšak muži zanedlouho také odstartovali a to s číslem 11.
Po vyčerpávajícím odpoledni jsme se dočkali výsledků. Ženy z Podlesí se umístily na krásném 4. místě s časem 30,67 a muži z Podlesí na pěkném 9. místě s časem 32,78. Celý den jsme si užili, i když se kvůli velké účasti soutěž protáhla. Do svých domovů jsme se s úsměvem a s dobrou náladou vrátili až kolem 20. hodiny. Chtěli bychom poděkovat i některým členům z našeho sboru, kteří se v tento den zúčastnili akce Loučení s prázdninami v Podlesí.
Už teď se těšíme na další soutěž, která se bude konat v sobotu 10. září, kdy i jeden z členů SDH Podlesí (Tomáš Kolařík) bude reprezentovat sbor na Běhu do Svatohorských schodů.

Kolaříková Tereza