Ahoj vodáci,
po vydatných deštích a nebezpečně zvýšených průtocích předchozích dní se na víkend do jižního Rakouska vrátilo vlídné azuro.
Ze břehů vylité řeky se vrátily do svých koryt a po předchozích lijácích kraj nyní zalil hřejivý sluneční svit.
Přírodní kulisy pro náš víkendový vodácký pobyt tedy byly připraveny a nezbylo, než rozehrát divadelní představení.
V sobotu nám řeka Möll nechala dostatek časoprostoru na rozpádlování přímo od vrátek našeho kempu, abychom si pak jaksepatří užili zpěněné hučící peřeje na dolním toku s brzdou v přehradním vzdutí.
Chvilky odpočinku, sucha a bezpečí jsme si vychutnali na mýtickém vrcholku Danielsberg s krásnými výhledy do všech světových stran.
Vodáckým vyvrcholením dne byl adrenalinový sjezd horního krátkého, ale parádně peřejnatého úseku z Flattachu až do kempu.
Tečku za parádním dnem byla návštěva pizzerie Mamma Mia. Popovídali jsme si, popili, pojedli a při ostřejším jídle i poplakali (sláva hasičům) 🙂
Nedělní vodnatá řeka Isel nás uvítala modrošedou vodou, silnými peřejemi, dravým proudem a panoramatickými výhledy na okolní strmé svahy, majestátní hřeben Vysokých Taurů na severu a rozeklaný horizont Lienzských Dolomitů na jihu. Uprostřed živlu jsme se řítili údolím, na palubě i mimo ni, ale s odhodláním, pevnou vůlí, adrenalinem i nadšením.
Na rozloučenou nás Isel pořádně propláchl mohutnou peřejí, abychom se pak posledních pár set metrů do cíle nechali nést proudem řeky Drávy.
Bylo to prima a byli jste prima, těším se na Vás zase příště
Hobly hobly bubly bubly Bróóó
Petr
https://www.smarttravel.cz/rafting-moll-isel

Jen pro úplnost:
Na Iselu průtok cca 75 m3/s, tj. 285 cm na vodočtu v Lienz.
Na Möllu odhadem 45 m3/s, přesný údaj nebylo možno zjistit kvůli výpadku hydrologického měření.