Po několika dnech deštivých dnech se v pátek 5. ledna trochu vyčasilo a tak jsem se vydal na první letošní cestu… kam asi? Jako každý rok touto dobou, pokud počasí dovolí, na Dolanský okruh. Chtěl jsem si ověřit stav řeky Úhlavy, která podle tv zpráv měla být na 3. povodňovém stupni. Nemám tušení, podle čeho to příslušní odborníci měří, ale do povodně přece jenom cosi scházelo.

Cestu jsem si prodloužil až na Švihov, což s několika drobnými zajížďkami dalo tentokrát 57 km (mapka je tady) a nemít v prosinci najeto 180 km, asi bych jel trasu trochu kratší.
Bylo sice jen 5°C, ale bezvětří, které teplotu částečně kompenzovalo do přijatelného stavu.
Vyjel jsem po dvanácté, ve Švihově jsem byl za dvě hodiny a odtud už jsem upaloval bez zastavení 18 km až nad Slavíkovice, kde už jsem se potřeboval protáhnout. Jsou odtud 2 fotky, jinak, kromě hradu, je skoro na každé voda. Někdy v korytě řeky, jindy na podmáčených loukách. Krajina je barevná jako na jaře… tak uvidíme, jaké počasí nás čeká v následujících zimních měsících.
V každém případě jak to půjde vyrazím znovu a fotoalba se budu snažit nějak tematicky zaměřovat, aby fotky nebyly každý rok stejný. Jenomže – je tomu tak opravdu? Krajina přece vypadá v každém ročním období jinak a když se trochu hledá, tak pořád krásně.
Mějte se taky tak.