Z prozaického důvodu jsem se pro letošní rok rozhodl vyjmenovat v názvu alba místa, kudy daná trasa vedla anebo odkud je nejvíc fotek. Hledal jsem nedávno nějaké fotky z loňska či předloňska a protože Zonerama nemá vyhledávání, trvalo mi to dosti dlouho. No uznejte, co komu řekne název „Po suché silnici na sucho“ o místech, kudy jsem vlastně jel?

Nedělní 48 km dlouhý okruh jsem zvolil vesničkami pod Švihovskou pahorkatinou a jede se tam pěkně. Provoz je minimální ve všední den, natož pak v neděli, silnice mezi obcemi mají často nový povrch – o to víc vynikne jejich stav mezi cedulemi. Místní komunikace financuje obec a pochopil bych, že třeba uličky mezi domky nebudou rovné jako mlat, proč ale není při opravách silnic udělaný i hlavní průtah obcemi mi hlava moc nebere…

Původně jsem chtěl nafotit zrcadlení na hladinách rybníků na návsích a dopoledne se zdálo, že to není až tak špatnej nápad, jenomže odpoledne už fouknul občas větřík a hladiny zčeřil, takže někdy jindy.

Pocit z příjemné, byť trochu chladnější cesty (10°C) mi pokazil problém s přípomocí motoru🙁, který už jsme řešili v listopadu resetem baterie, jenomže chyba bude v torzním snímači a to už nějakých 8 stovek nebude, tak uvidíme. Jezdit se nicméně dá, takže ještě k těm 200 km na leden a únor možná něco přidám.