Kdo o tomto nebývale teplém víkendu nebyl na kole (pokud tedy vůbec nějaké má), jako by nebyl… Někteří vyrazili poprvé, jiní jsou na letošních silnicích už jako doma, což je můj případ. Jediné dilema bylo, co na sebe, při 20°C v jednu hodinu bylo jasný, že to budou kraťasy, dvě trička a dres. Přesto jsem do batůžku zabalil lehkou bundu, kterou nemám moc rád. Je volná a při rychlejších sjezdech kopců se na zádech plácá, nakonec jsem ji nepotřeboval, protož na příjezdu už bylo 27°.

Ze dvou možných cílů jsem vybral ten v názvu alba, druhým cílem byla Šumava – Špičák, Jižní stráně nebo Černé jezero, jenomže v takovém počasí se tam bude motat plno pěších turistů, takže někdy jindy.
Krajina je poněkud předčasně májově rozkvetlá a tudíž pastva nejen pro včely, ale i pro oči a objektiv mobilu. Tady jsem trochu brzdil, přesto má album po dvojím výběru 30 obrázků.
Zajímavostí po cestě příliš nebylo, na cyklostezce kolem Všerubského rybníka mě předjeli dva chasníci s číslem na zadku, ejhle nějaký závod, napadlo mě a tak jsem doma pohledal a našel první akci Západočeské amatérské ligy, tzv. jarní srovnávačku. Startovali ve Všerubech, trasa byla Pláně, Chudenín, kruhový objezd před Nýrskem, Chudenín, Pláně, Všeruby a kde se tudíž vzali u rybníka nemám tušení. Že bych nebyl sám, kdo občas hodí kufr?

Ten jsem hodil hned o necelou hodinu poté, když jsem pod Kubicí zastavil poradit se s mapou. Opět jsem doma nějak špatně spustil Stopaře, takže až sem to bylo bez záznamu. Z místa pod hlavní silnicí jsem měl jet kousek dolů a potom vpravo, abych se do Babylonu dostal lesem, nikoliv po hlavní silnici, kudy jsem nakonec jel. Byly to pouhé dva kilometry za minimálního provozu, takže dobrý.

Pivní doping jsem tentokrát naplánoval na zahrádku restaurace Bohmann (11° Budvar a říkají tomu třicítka), kde jsem poseděl, odpočinul a po známé cyklostezce přes Hadrovec pokračoval do Domažlic a odtud už klasicky Tlumačov, Mrákov, Kout na Šumavě. Tady jsem zastavil, abych pofotil nádraží a dokonce jsem zastihl motorák z Klatov do Domažlic, do něhož se svými bicykly nastoupila rodinka s dvěma dětmi. Nádraží nic moc, zřejmě taky čeká na rekonstrukci…
Pak už jsem vyfotil dole v Hluboké boží muku se zlatým deštěm na pozadí a po 55 kilometrech zarazil v Loučimi.
Mapka tentokrát není, ale trasa je podobná této z října roku 2021.