Mezi vyklízením garáže (jeden se nestačí divit, co všechno se tam za x let nashromáždilo) jsem si odskočil na kolo a ve čtvrtek 11. dubna se za slunečného počasí vydal na Švihov, kde je do konce dubna výstava „Moje Šumava aneb Šumava objektivem 53 fotografů.“

Ta cesta je v podstatě Dolanský okruh s desetikilometrovým prodloužením z Dolan do Švihova a zvolil jsem tentokrát trasu po směru hodinových ručiček, takže jsem začínal v Libkově a pokračoval přes Slavíkovice, Poleň a Dolany.
Než jsem dojel na místo, zastavil jsem se v Malechově, jež je součástí obce Dolany (995 obyvatel, Malechov kolem stovky) a do Švihova je to necelých 5 km.
Ačkoliv tudy jezdím několikrát do roka, vždycky jsem jenom projel a tak jsem se rozhodl to napravit a cestou zpátky jsem vyfotil pár (hodně) obrázků i ve vsi, čímž jsem začal plnit slib navštěvovat letos tzv. nácestná místa a pořídil jsem odtud samostatné album.

A jak to dopadlo s tou výstavou? Klasicky. Návštěvní doba hradu je v dubnu pouze o víkendu – sobota a neděle od 10 do 15 hodin, takže nic. Podívat se na web mě pochopitelně nenapadlo, organizátoři nicméně pojali výstavu jako putovní po Šumavě, snad se tedy podívám jinde a jindy.

Zatím se koukněte na fotky z cesty, nevím jak se stalo, že jsem ujel 58 km, ale při teplotě cca 15 °C a naprostém bezvětří to byla cesta pohodová, včetně návštěvy kamaráda trhovce v Janovicích. Mapka je tady.