Anebo by se taky dal použít titulek „Než nastalo chladno a deště“ a doufejme, že opravdu jenom o víkendu.
Chtěl jsem jet už ve středu, poněvadž obloha zatažená už od pondělka se maličko protrhala, jenomže – alespoň u nás v podhůří Šumavy – ty mraky putovaly docela nízko a hrozily místy – a pravděpodobně zrovna tam, kudy pojedu – vysypat svůj obsah dolů. A skutečně, po páté odpolední začalo pršet. Žádná divočina, jak nás média varovala, ale přece… takže jsem to odložil na další den a ten se povedl. Odpoledne kolem druhé jsem měl ještě pochybnosti, ale uvidíme, řekl jsem si, oblékl si dlouhé kalhoty, dvě trička a zimní bundu a vyrazil. A proč bundu, v níž jezdím přes zimu? Teploměr ukazoval pouhých 11°C!¨
Že pojedu Drachensee jsem byl rozhodnutý už dva dny, je to taková přijatelná padesátka (52), v sobotu jsem si zajel v rámci akce „Štrapáce za loučimským džbánkem“ svižných 27 km, jak jsem inzeroval v předchozím albu, po srpnovém absťáku musím ještě nějaký ten kilometr natočit.
A co fotit na známé trase? Hlavně tu zamračenou oblohu, nějakou tu chaloupku, samozřejmě jezero, ba i černý kocourek přišel si kolo prohlédnout zblízka… ostatně podívejte se sami. Jakmile se udělá tepleji, budu muset vyrazit na nějaké kopce, letos jsem nebyl ani na Čerchově, ani na Špičáku, o Hogen Bogenu nemluvě, tak uvidíme.
Mapka je tady.