Filters
Rating
  1x
V pondělí 28. srpna jsem si za cíl své odpolední jízdy dal Onen Svět. Ne že bych se nějak vehementně hrnul na ten v přeneseném slova smyslu, osada o nějakých čtyř domech existuje kousek od Javorné, hlavní to silnice ze Železné Rudy do Klatov.
Trasu z Loučimi přes Pocinovice, Hadravu, Nýrsko, Dešenice jsem nafotil a popsal jinde, tentokrát jsem začal fotit až nad Děpolticemi po vyšlápnutí kopce z Dešenic.
Dešenice a Děpoltice mi malinko splývají, jsou od sebe něco málo přes 4 km, takže z těch Děpoltic (ještě se v tom vyznáte?) jsem pokračoval na Datelov a Městiště a tady jsem změnil cíl a rozhodl se podívat na Šukačku. I název této osady je notoricky známý - důvod snad netřeba rozebírat. Z toho Městiště (jméno na vylámání jazyka) jsem se vydal po zelené turistické značce lesní a kamenitou cestou, po níž se skoro nedalo jet nejen kvůli povrchu, ale taky kvůli pořádnému stoupáku. Kilometr a půl dlouhá cesta s převýšením 160 metrů nakonec vyústila na pěknou silničku, která vede kolem odpočívky Suché studánky do Šukačky, když nějakých 250 metrů před ní je odbočka na Onen Svět. Ten jsem si nechal na příště.
Šukačka je pár stavení, jeden statek, skautská základna, rekreační chalupa... a hlavně chata s venkovním posezením a lyžařským vlekem. U chaty čtyři chasníci, z nichž jeden měl na starosti pivo a bylo na čase, protože jsem padal žízní.
Vypil jsem kozlíka 11° a vyrazil zpátky, jen místo krkolomé cesty po zelené značce jsem jel dolů pěknou lesní asfaltkou, přehrazenou nahoře a dole závorou. Vyjel jsem v Divišovicích, odtud jsem zamířil zpátky do Městiště a stejnou cestou domů. Celkem to dalo 58 km... tak se koukněte na obrázky.