Polovina ledna a jenom jednou (2.1.) na kole, to už hrozilo roztočit pedály rotopedu! Ve druhém týdnu se sloupec teploměru motal kolem nuly, pokud je v noci -5 anebo i víc stupňů, čekat přes den při zatažené obloze alespoň +3 se nedá. Až v sobotu 15. ledna – ráno sice zataženo, kolem poledne protrháno a po jedné azuro! Teplota na víc než 3° ve stínu sice nevylezla, ale na sluníčku a při minimálním větru… po půl druhé jsem už šlapal ke kostelu.

Vybral jsem si trasu Pocinovice, Nové Pocinovice, Hadrava, Nýrsko, Hodousice, Blata, Strážov a odtud přes Rovnou a Janovice domů. Oblečení jako vždy v tomto období, tj. funkční merino triko s dlouhým rukávem, na to slabší taky funkční triko s rukávem krátkým, biatlonovou norskou bundu a Hannah zimní bundu. Nohy se pohybují, takže stačí zateplené dlouhé kalhoty s kšandama z Ali a merino ponožky. Pod přilbu jsem na rozdíl od poslední cesty natáhl teplýho kulicha a tak kromě konečků prstů v rukavicích mi bylo krásně teplo. Přes pusu samozřejmě kruhovou šálu.
Jelo se pěkně, sem tam v poli něco sněhu, ve škarpě něco ledového škraloupu a pouze u silnice v lese mezi Blaty a Opálkou leželo sněhu malinko víc… takže jsem občas zastavil, fotku pořídil a ujížděl dál.

Před odbočkou na silničku pod starým viaduktem před Loučimí jsem vyfotil souvislou sněhovou pokrývku kolem Branišova (Brančova) a při té příležitosti jsem zaregistroval souseda, jak se na poli chystá vzlétnout motorovým paraglidingem. Chvíli jsem chvíli čekal, abych ho taky vyfotil, měl ale nějaké potíže se startem, vrtule ne a ne se rozhýbat a tak na mě mával, že dneska asi nic nebude – jestli jsem to dobře pochopil.

Kilometrů to dalo 41, mapka trasy je tady, https://mapy.cz/s/dejabatamo, na popsané fotky se podívejte pěkně v teple.