Úmysl versus realita – to už zde dlouho nebylo. Cesta na Šumavu ve čtvrtek 25. srpna to splnila víc než vrchovatě.

Pojedu konečně k prameni Úhlavy pod Pancířem, kam se chystám už dva měsíce, řekl jsem si, když jsem vyjel z domova. Než jsem dojel 5 km do Pocinovic, ubylo z baterie 5 % a to jedu 4 km za svý, bez přípomoci motoru. Tak enormní úbytek mě zneklidnil a donutil přehodnotit cíl cesty, která měla mít kolem 70 km. Pojedu z Nýrska přes Horní Polánky magistrálou, Stezka Českem se to jmenuje a třeba dojedu až k Černému jezeru, odtamtud je to už jenom (skoro) z kopce.
Než jsem vyrazil z Nýrska, musel jsem si v hospůdce u kempu dát půllitr Švestky, což je nealko nápoj vynikající chuti z pivovaru Bernard, těch 25°C bylo v bezvětří docela nepříjemných.

Jakmile vjedete u těch Polánek do lesa, tak jedete mnoho kilometrů jenom lesem. Sem tam křižovatka, človíčka nevidět, jenom cesta, stromy… žádná sláva. V tisícimetrové výšce se navíc ochladilo a tak jsem po hodině začal uvažovat, kudy dolů.
Na křižovatce Pod Lovečnou jsem se rozhodl sjet 8,5 km do Zelené Lhoty po zelené turistické značce, která zpočátku vedla po kvalitní šotolině. Ta ovšem po pár kilometrech skončila a pokračovala šusem dolů cestou, připomínající kamenné koryto potoka, takže pěkně dolů z kola a šourem. Byl to sice necelý kilometr, ale i chůze poněkud kostrbaté a o jízdě jsem ani neuvažoval, natož abych to zkusil.
Když jsem se dostal na nějakou lesní asfaltovou svážnici, jelo to už pěkně a hlavně z kopce. Trvalo to ale podezřele dlouho… nakonec jsem vyjel nad přehradou a když jsem se doma podíval na mapku cesty, jenom jsem kroutil hlavou – název tohoto alba byl na světě.

Co jsem udělal špatně? Od Lovečné jsem měl jet ještě pouhé 3 km, dostal bych se na křižovatku Pod Statečkem a odtud vede dolů do Hamrů krásná asfaltka 😉.
Po příjezdu k přehradě až zase bylo horko a tak jsem se u kempu zastavil znovu a tentokrát si za odměnu dopřál řezanou dvandu a v pohodě dojel domů. Mimochodem, v té hospůdce je venku pěkné posezení, výběr pití i jídla celkem solidní a ceny přiměřené, tak se tak někdy zastavte.
Celkem to dalo 60 km, v baterce zbylo 45 %, což je dostačující, ale spotřeba stejně moc velká a doufám, že nebude nějaký problém. Mapka je tady.