Po dvou víkendových dnech (pátek odpoledne a sobota skoro celý den) strávených ve volební komisi sledováním svých spoluobčanů, zda házejí hlasy pro svého prezidenta do urny a nikoliv do koše, vzal jsem zavděk pondělním slunečním počasím a vyrazil se trochu projet – v lednu letošního roku už potřetí.

Pocinovice, Hadrava, Chudenín, Fleky, Liščí, Všeruby, Nová Ves, Brnířov a Chodská Lhota, to byla trasa, kterou moc často nejezdím a její část z Chudenína přes Fleky a Liščí k tamní hájence ani nemám moc rád… Ne že by okolní příroda nebyla krásná, o tom žádná, ale zrovna ty Fleky, s její cikánskou bytovkou, jednou rozpadlou zemědělskou usedlostí a druhou neupravenou s okolím plném bláta nemusím vůbec. Občas tudy projedu při cestě z Orlovické hory přes hraniční přechod Hofberg do Bavorska, takže v obraze jsem, tentokrát jsem fotek tohoto místa pořídil víc.

Z Fleků hrbolatá okreska pokračuje na spojnici Nýrsko - Všeruby přes Liščí a právě tam jsem málem spadnul z kola. V té díře o dvou chalupách obývaných a třech rozpadlých vzniká v současné době už zasíťovaná obytná zóna s určitě víc než deseti pozemky, na které se připravuje vjezd… Místo to není špatné, lehce svažitý terén je obrácený k jihu s výhledem na panoráma Šumavy a Bavorského lesa (Bayerischer Wald), ale kdo se tam pohrne… uvidíme.

Při další cestě jsou pořídil ještě pár obrázků Všerub ze silnice i rozhledničky nad Novou Vsí a v půl třetí jsem byl doma, vyjížděl jsem před dvanáctou a byly 3°C, po příjezdu o dva stupně víc, takže docela chladno.
Těch 43 km se ale zvládnout dalo v pohodě. Mapka je zde.