Zatímco píšu tenhle text (čtvrtek 30. března po osmé večer), venku řádí regulérní letní bouřka, doprovázená pěkně silnými přeháňkami… no a v takové počasí jezdi na kole! Přesto všechno se mi podařilo za první tři měsíce roku našlapat 401 kilometrů, takže spokojenost.

Poslední březnovou jízdu jsem absolvoval k vysílači na kopci Doubrava, pod nímž jezdím pokaždé cestě na Dolany – jednou je po levé straně, to když jedu okruh proti směru hodinek, jindy zase po pravé straně, když jedu přes Poleň.
Tentokrát jsem v této vesnici odbočil vpravo na Věckovice a táhlým stoupáním se dostal až k věži.

Cestu jsem absolvoval v září 2021 už na elektrokole a docela jsem bloudil, než jsem se trefil na tu správnou cestu, podívejte se tady. Tentokrát jsem odbočku našel, i když až skoro na vrcholu silnice, dokonce jsem se musel podívat na mapu abych zjistil, že jsem od ní možná 100 metrů.

Věž vysílače je pěkná, ale jedna dvě fotky stačí a tak jsem prolezl všechny ty objekty po vojácích. Jsou vybydlené a přístupné, kromě hlavní ubytovací budovy, jejíž vchod je zabarikádovaný. Jedním otevřeným oknem jsem nakouknul dovnitř, místnosti jsou pochopitelně prázdné…
Z pořízených fotek udělám menší album příště, zatím se mrkněte na pár obrázků z cesty ve téměř zimním počasí, na teploměru jen 8°C, studený západní vítr a jsem zvědavý, kdy už konečně odložím zimní bundu.

Mapka