Další májová cesta vedla ve čtvrtek 4.5. tentokrát na Klatovsko. To moc prozkoumané nemám a letos bych to chtěl aspoň malinko napravit, protože i tam je hezky.

Z Loučimi se to zdá daleko, ale podle mapy to vyjde skoro nastejno, jako couračka po Chodsku.

Už pár let mě láká věžička vysílače Habartice, kterou vidíme při cestě od Nové Vísky (Vobíralky) do Klatov autem. Plánovaná trasa má tam i zpět kolem 60 km, což se zvládnout dá a protože tamní cyklostezky neznám, vydal jsem se na průzkumnou cestu.
Z Loučimi jsem vyjel přes náves Škalickým lesem na novou asfaltku v polích (…) do Libkova. Ta se nahoře dělí, vlevo do Libkova, vpravo kolem Dobré Vody do Běhařova. Následovaly Janovice, Týnec, Loreta, Klatovy-Luby nádraží a odtud jsem se dostal do Sobětic. Pořád okreskama nebo cyklostezkou.
Dojet až k vysílači jsem neměl v úmyslu, bylo sice 18°C a sluníčko, ale foukal nepříjemný východní vítr a tak jsem sjel dolů do Lubů, zastavil se u mostu přes Drnový potok, pořídil zde pár fotek a přes Lomec jsem dojel do Novákovic. Tam by se dalo pokračovat jako na Beňovy a po modré značce vpravo do Bezděkova, tuhle zajížďku jsem absolvovat nehodlal a tak jsem do Janovic pokračoval dosti nerad po hlavní. Odtud už klasicky Veselí, Dubová Lhota, Pocinovice…

Dalo to stejných 44 km jako prvního kolem přehrady a stejně tolik fotek. To nejlepší jsem vybral, tak se podívejte.