Ve zkoumání Klatovska jsem se 9. května zaměřil na část z Bezděkova vpravo na Dolní Lhotu a Vacovy a okolí Týnce.

Jel jsem znovu přes Libkov (od nás do kopce po hlavní) a dál přes Dlažov, Soustov, polní cestou přes Vítanou do toho Bezděkova. Tudy už jsem jel několikrát a je zajímavý, že zrovna v Dlažově nemůžu najít místo, které by stálo (na rozdíl od Soustova) za zastavení a fotku…
Za železničním přejezdem v Bezděkově jsem místo vlevo pokračoval vpravo k hotelu – a mám dojem že bývalému – Rual. Za jeho budovou je ale krásný jez pod mostem přes Úhlavu!
Následuje Dolní Lhota se zajímavou kaplí Andělů strážných, trasa potom křižuje hlavní silnici z Klatov do Nýrska a následují Vacovy. Ty jsou menší něž Lhota a taky docela neupravené. Malá májka stojí křivě, pomník padlým 1. války skoro nečitelný… každá tahle vesnice cosi vypovídá o svých obyvatelích.
Do Týnce je odtud coby kamenem dohodil a pak už poněkolikáté jsem jel přes Horní Lhotu (z těch Lhot mi jde hlava kolem), Loučany a Lehom do Strážova. A protože bylo sluníčko a teplo a čekala mě už jen cesta po větru (ten byl dosti silný), vzal jsem to přes Opálku, Blata a Hodousice do Nýrska, kde jsem si v hospůdce U kempu dal první letošní desítku Bernarda vynikající chuti, což je v téhle hospodě s terasou běžné!

Celkem to dalo 46 km a protože jsem si nějako neobratnou manipulací s mobilem vypnul Stopaře, musel jsem mapu nakreslit ručně: https://mapy.cz/s/kuvosahefu

Tak se koukněte na pár fotek🙂.