Uvědomil jsem si v těchto dnech, že ačkoliv obyvatel domažlického okresu, pohybuji se na svých cestách nejméně ze 75 % po okrese klatovském. Třeba zrovna v neděli 14. května, kdy jsem jel omrknout sakurovou alej nad Chudenicemi.

Nemám rád stejnou cestu tam a zpátky, takže si vybírám okruhy. Tentokrát do byla Kdyně, serpentýny pod Korábem, Němčice, Úboč, Všepadly, Únějovice a Chocomyšl a v polovině cesty do Lučice už jsi v okresu Klatovy.
Dál jsem pokračoval ke zmíněné sakurové aleji a odtud dolů přes Slatinu, Poleň, Vílov, Slavíkovice a teprve nad nimi v lese u odbočky na Nevděk jsem se vrátil do okresu Domažlice.

Nebylo v neděli zrovna valné počasí, mraky se honily na obloze, teplota letošních obvyklých 15°C a taky už skoro obvyklý východní vítr. Cestou tam jsem jel povětšinou v závětří a zpátky to jelo velmi svižně – to mám rád.
Ta průměrná rychlost na mapce trasy je zkreslená pěší chůzí v aleji, komp na kole ukázal průměr 20 km/h, takže nakonec jsem těch 44 km zmáknul za 2,5 hodin včetně zastávek na focení.
Abych nefotil pořád jedno a to samé, pořídil jsem cestou obrázky májek v jednotlivých vesnicích, tak se podívejte.
A ještě k té rozkvetlé aleji – byl jsem tam právě včas, vítr už pomalu sfoukával její růžové květy a tento týden bude po všem.
Co jsem ale kvitoval s potěšením, byla nálada lidí, v té době v aleji přítomných. Má zřejmě ta alej jakési kouzlo pozitivní deviace, protože se všichni usmívali, pozdravit nezapomněli… kéž by to fungovalo na víc místech🙂.