Léto, jak se zdá, dostavilo se už koncem května. Je to léto nicméně předčasné, v noci je mezi 5 – 10°C, ve dne sice i přes dvacet stupňů, ale východní vítr je pořád chladnější, takže už kraťasy, ale nahoru raději ještě něco teplejšího.

Vybaven novými plášti Maxxis CROSSMARK II 29x2.25 (na původních jsem ujel 5 570 km) jel jsem jako pán směr Nýrsko, Hamerský Dvůr, Zadní Hamry a Hojsova Stráž, kde jsem si vyfotil šumavský orloj. Kolo jsem parkoval na druhé straně silnice u chalupy, jejíž majitel mi sdělil, že v pravé poledne se figurky nahoře hýbají!

Cestou nahoru se jede přes koleje nádraží a nad ním svítí dvě nově rekonstruované budovy, určené k rekreaci. Další nové budovy jsou v Hojsovce vpravo při výjezdu dolů a tak to vypadá na další oživení těchto končin a dobře uložené peníze v dnešní nejisté době.

Dolů k Zelené Lhotě to jelo po silnici klasicky a tudíž rychle, nové pláště jedou samy i po rovině, chvíli jsem uvažoval, jestli vyjet nahoru k Zachovi na jedno točené, ale pak jsem dal přednost hospůdce v kempu v Nýrsku. A když jsem viděl, že na pocinovském hřišti čutají hoši i starší páni do balonu, zarazil jsem tam na chvíli taky. Hrála Spůle proti Hradešicím u Nalžovských Hor, jak to dopadlo nemůžu sloužit, odjel jsem po 20 minutách. Spůle, nemaje vlastní hřiště, hraje fotbal v Pocinovic, a jejich fanoušci fandili vehementně.

To je zhruba všechno, pár fotek si prohlídněte níže, na posledních je ceník v hospůdce. Mapa je tady.