Zde naleznete výběr fotografií, celou sbírku dostali účastníci tábora.

GENERACE (Letní tábor pro 15+)

Tohoto tábora pro starší se letos účastnilo 24 lidí ve věku 14-20 let a k tomu 6 organizátorů.
Tábor byl legendován na téma Divergence. Byl to námět knižní, který je ale i zfilmován. Jedná se o společnost, která po válce řeší své přežití rozdělením do pěti frakcí (sečtelí, odevzdaní, neohrožení, mírumilovní a upřímní). Každá tato frakce má svůj úkol, aby společnost fungovala.
Nejprve jsme se tedy v menších skupinkách vydali do výcvikového centra, vyráželi jsme z Frenštátu, pak jsme se setkali na kopci u rozhledny nedaleko Hradce nad Moravicí, kde jsme přespali pod širým nebem a druhý den vyrazili na celodenní pochod do Lhotky u Litultovic, kde jsme strávili zbytek tábora.
Každý den jsme pak žili v jedné z frakcí a hledali sami v sobě vlastnosti, které jednotlivé frakce vyzdvihují. Vše vyvrcholilo konečnou volbou, kdy se každý musel rozhodnout do jaké frakce patří a kde bude žít pro dobro společnosti. Rituál volby byl opravdu silný. Měl následovat noční program v malých skupinách dle volby frakcí účastníků, ale k našemu organizátorskému překvapení došlo ke zvratu v příběhu. Účastníci sami od sebe vyvolali vzpouru a postavili se proti systému, který měl být nastolen. Jejich odhodlání a soudržnost skupinu jsme rádi respektovali a tak se závěr tábora změnil. Vážíme se jejich volby a rádi jsme byli součástí takového zvratu.

Letní tábor Generace hodnotíme velmi kladně. Během 8 dní vznikla troufáme si říct, velmi silná skupina, která se z vlastní iniciativy schází ve svém volném čase. Neměli jsme žádné zranění a nemuseli jsme řešit ve skupině žádné konflikty. Vážíme si respektu, který vznikl mezi organizátory a účastníky a těšíme se na další setkání.