GPB Most aneb titul v královské disciplíně pro Michala Grunda

Po menší turnajové pauze v kategorii dospělých jsme první březnový víkend vyrazili na turnaj Grand Prix “B” v Mostě. Turnaj nebyl nijak extra silně obsazený a o to větší byla možnost dosáhnout dobrých výsledků. Pardubice dorazily ve složení Denča Valentová, Bára Kulhánková, Míša Grund, Míša Hamáček, Vojta Havlíček, Péťa Janoušek, Kuba Skřivan a Tom Urbanec. O tom, jak našich osm statečných bojovalo si můžete přečíst v tomto článku.

Smíšená čtyřhra

Začneme smíšenou čtyřhrou, kde jsme měli 3 želízka v ohni. Kuba Skřivan spojil síly s Denčou Valentovou, po prvním zvládnutém zápase narazili na nasazenou dvojici Běhounek/Treperová. Předvedená hra nebyla ideální, navíc naše dvojice ochutnala vlastní medicínu pardubického oddílu a na prasata prohrála přibližně 1:10. Zbylé dvě dvojice byly o kolo úspěšnější, Míša Hamáček se Soňou Königsmarkovou (Plzeň) potvrdili svoje nasazení ⅝. Ve čtvrtfinále svedli dramatickou bitvu s párem Nesveda/Nováková, kde bohužel nezvládli koncovku třetího setu. Vojta Havlíček s Kateřinou Koliášovou (SK Hamr) v prvních dvou zápasech své soupeře sfoukli, v souboji o medaili je čekala dvojice Hurtík/Bílková. Ani druhé čtvrtfinále se bohužel nezdařilo, na sfouknutí nejspíš došel dech a dvě prohrané koncovky 21:19 21:19 znamenaly, že na medaili si Pardubice musí ještě počkat.

Dvouhra žen

Klasicky nejvíce obsazená disciplína našeho oddílu, zde se představila pouze jediná hráčka, která v kategorii dospělých teprve sbírá zkušenosti. Bára Kulhánková nastoupila v prvním kole proti domácí hráčce Markétě Kohoutové. V zápase neměla moc šanci na úspěch, protože domácí hráčka byla velmi motivována příjezdem bývalého 10. hráče světového žebříčku na jejich letní soustředění. (Pan Kroc vás na něj srdečně zve, pozn. red.).

Čtyřhra muži

Začneme dvojicí Grund/Aubus (Montas HK), která narazila na nasazené jedničky turnaje. Kluci se nedokázali dostat do hry a v suchých tričkách a s úsměvem odcházeli z kurtu po 15 minutách “hry”, tohle se nepovedlo, ale tak nejsme kapela, abychom pořád vyhrávali.
Vojtu s Tomem poslal los v prvním kole na nasazenou dvojici Janoušek/Rázl (Liberec), takže 75% derby. Velice pohledný a dramatický zápas nakonec ovládl Peca s Rázlem, ale velký palec nahoru pro naše mladíky. Peca v následném čtvrtfinále podlehl seniorské dvojici Skrčený/Stádník až překvapivě jednoznačně. Na druhém konci pavouka se nacházela naše poslední deblová dvojice Hamáček/Skřivan. V prvním kole kluci narazili na nepříjemnou dvojici Vorlík/Krajča. Od začátku do konce to bylo velmi napínavé, ale kluci udrželi nervy na uzdě, a došli si pro výhru 21:18 ve třetím setu. V druhém kole se střetli s párem Klimeš/Šída. Zápas byl napínavý až do konce, celá hala sledovala tento zápas (všechny ostatní zápasy se už totiž dohrály) kluci bojovali jako lvi, ale na postup to nestačilo a přes nevyužitý mečbol prohráli 23:21 ve třetím setu.

Čtyřhra ženy

Co se nepovedlo ve výše zmíněných disciplínách (medaile), se podařilo ve čtyřhře žen a dvouhře kluků. Dámy mají přednost a proto nejprve zhodnotíme působení našeho jediného páru Denča Valentová/Bára Kulhánková v této disciplíně. Holkám velice přál los, který dokázaly využít. Celkem 3 odehrané zápasy v typickém duchu dámského deblu (pokaždé na 3 sety) stačily na krásné 3. místo na jejich prvním GPB dospělých. (i to semifinále bylo hratelné, škoda, pozn.red.).

celý článek zde:https://www.tjpolabiny.cz/badminton/2022/03/07/gpb-most-aneb-titul-v-kralovske-discipline-pro-michala-grunda-🥇🥉/