Po odehrání základní části 1.ligy následovalo playoff, které se konalo ve dnech 19.-20. března v Novém Městě nad Metují. Tento systém se v letošním ročníku konal vůbec poprvé v rámci 1. ligy a tak se šest nejlepších klubů (včetně našeho hvězdného týmu) přijelo porvat o titul. Pardubice po základní části skončily za suveréní Dobruškou na druhém místě, což nám zajistilo přímý postup do semifinále. Zde na nás čekal vítěz čtvrtfinále s lepším umístěním po základní části. V sobotu od 10:00 jsme tedy mohli s napětím sledovat čtvrtfinálové zápasy a omrknout formu ostatních klubů, ale zvolili jsme strategii zahrnující delší spánek a příjezd přibližně hodinu před začátkem semifinálového bloku.

Soupeřem pro Pardubice se stalo dle očekávání Kladno. S tímto celkem jsme v základní části svedli pravděpodobně nejvyrovnanější utkání a rozhodně se vyrovnaná partie čekala i teď, kdy soupeř přivezl obě zahraniční posily z Polska. 13:30 BOSS Ervín odevzdává soupisku, 14:00 utkání začalo.

V týmové soutěži se vždy začíná smíšenou čtyřhrou, kterou Tomáš Skála s Pavkou Krpatovou odehráli proti dvojici Skrčený/Erbenová. Naši potvrdili roli favorita a po výsledku 3:1 přinesli našemu oddílu první bod, 1:0 Pardubice. Na vedlejším kurtu současně s mixem probíhala druhá čtyřhra mužů do které jsme nominovali Kubu Skřivana s Míšou Hamáčkem. Kluci do zápasu nevstoupili vůbec dobře a první set zaslouženě prohráli 11:8. Během zápasu na to ale nebyli sami, společně s Mišmem a Matesem, kteří se v danou chvíli chopili role trenérů, upravili taktiku a zápas dokázali otočit a porazit dvojici Běhounek/Altera poměrem 3:1.

Skvělý start a průběžné vedení 2:0 přineslo určitou psychickou výhodu. Kladno ale vytáhlo své eso z rukávu, následoval souboj singlových jedniček, Matěj Ehm vs Robert Cybulski. Zde bohužel Kladno nezaváhalo, Cybulski si hned na začátku sjednal respekt servisem letícím z úctyhodné výšky, zápas vyhrál a snížil průběžný stav na 2:1. Následoval klíčový zápas utkání a to druhá dvouhra mužů. Michal Grund stejně jako v základní části vyzval polskou posilu číslo 2, Jacka Kolumbajewa, na kterého tehdy nestačil. Michal podal opravdu skvělý výkon, v dramatickém boji většinu zápasu diktoval tempo a skvělou volbou úderů Poláka dokázal udolat. Čtvrtý bod, který by zajistil postup do finále, dostaly na starost Kačka Valentová s Pájou Krpatovou v dámské čtyřhře. První set se holkám sice nepovedl, ale překvapení se zde nekonalo a naše favoritky zápas otočily. Na ukazateli skóre (na webu czechbadminton) svítilo skóre 4:1 znamenající postup do finále. Vamos!!

Ve finále, které se odehrálo v neděli dopoledne, nás čekala Orlová, která v semifinále porazila dosud neporaženou Dobrušku (v zápase o 3. místo zvítězilo Kladno nad Dobruškou 4:2). Po domluvě mezi hráči jsme ponechali stejnou sestavu jako v semifinálovém zápase (když se v tom moc šťouráme, tak prohráváme). Zápas se začal vyvíjet naprosto stejně jako ten předchozí, opět vyhráváme úvodní mix naprosto s přehledem 3:0 (Tomáš se rozehrál na večerní trénink). Na vedlejším kurtu druhý debl, tentokrát proti dvojici Franek/Blaník. Kuba s Michalem opět nezvládli začátek zápasu, první set se hrála hra, která Orlové voněla. Kluci ale opět dobře zareagovali a nepříznivý stav 0:1 na sety otočili na 2:1. Ve čtvrtém setu vedeme 10:7, neproměňujeme 3 mečboly a drama bylo na světě. Kuba s Michalem se ale nesesypali, odvrátili setbol soupeře a nakonec vyhrávají 15:13.

celý článek zde:
https://www.tjpolabiny.cz/badminton/2022/03/21/vitezem-1-ligy-jsou-pardubice/