Stříbrná Eliška na Skalce :) GPC U15 - Praha!
Na další turnaj kategorie U15 vyrazili pardubičtí players ve složení Eliška Dufková, Jan Vladimír Stružka a Vojta Kubát.
Na turnaj v badmintonové aréně Skalka se registrovaly málo vídané počty hráčů - 36 dívek a 33 kluků není na GPC zcela běžné,
a dal se tak čekat dlouhý badmintonový den.

Mix
Vojta nastoupil do mixu s Mínou Haškovcovou z Hamru. V prvním kole narazili na pražáky Sedlák-Berková a hladce jim podlehli.
Eliška s Honzou v prvním kole poměrně jasně porazili dvojici z Hamru Praha a vyrazili "pomstít" Vojtu. S párem Sedlák-Berková
sehráli nervy drásající tříseťák. Ve vypjaté koncovce třetího setu nechali prážáky okusit pardubickou medicínu (prasátek není nikdy dost)
a tak se za odměnu o sobě něco dozvěděli.... :-) Každopádně do čtvrtfinále šla naše dvojice.
Tam jim vystavili stopku pozdější finalisté z Baníku Most (Langmajer-Burdová). E+H končí na 5.-8. místě.

Singl
Vojta měl v prvním kole volno a pak ho postupně čekala dvojice hráčů asijského původu, jejichž jména jsou "radostí" pro všechny rozhodčí :-)
Prvního z nich v druhém kole Vojta jasně přehrál, ale v kole třetím byl již Duc Trungh Dinh (všichni mu říkají Dan) z Astry nad jeho síly. První dva sety byly naprosto vyrovnané a až třetí skončil výraznějším rozdílem.
O kolo dál se dostal v singlu Honza. První kolo free, v druhém Soukupa z Hamru "přejel" a i ve třetím nebyl 8.nasazený Pihera z Proseka větší překážkou. Konečnou bylo pro Honzu čtvrtfinále proti 1.nasazenému. S Vrchotickým z Budějic, ale sehrál slušný match a 5.-8. místo na "patnáctkách" je pro Honzu pěkné vysvědčení.
Eliška dopadla prakticky stejně jako Honza. První kolo free, ve druhém vyprovodila Lukovou z Hamru a ve třetím konečně přetlačila neoblíbenou soupeřku Nelu Pavlišovou z Astry. Konečná bylo čtvrtfinále a taktéž nasazená první hráčka a pozdější vítězka Fruhaufová z Proseka. Alespoň v prvním setu Eliška Gabrielu trápila, na chvilku i rozbrečela...

Debl
V deblu měli kluci smůlu na los a hned na začátku "vyfasovali" nasazené trojky z Astry - Švarce s Dinhem. Starší a urostlejší pražáci kluky "utloukli" a bylo rychle po nadějích - zase ale mohli kluci za světla domů...
Eliška si tentokrát "z klobouku" vytáhla spoluhráčku z Vesce - Jaroslavu Trnkovou, se kterou se viděla poprvé až v hale :-)
Bez velkých nadějí se s urostlejší a starší parťačkou pustili do hry. První kolo free, ve druhém všeobecné překvapení a holky vyřazují první pražský pár Dušánková-Bednářová. Ve čtvrtfinále holky porazily ve tříseťáku dvojici Proseku - třetí nasazené Bíbová-Tvrdíková....byla radost vidět vztekající se bezradné soupeřky :-) Do semifinále šly holky s čistou hlavou a jistotou medaile - nebylo co ztratit. Opět překvapily samy sebe a celkem hladce porazily i druhý nasazený pár z Astry - Pavlišová-Oubrechtová a juuuuuu, jde se do finále!
Ve finále vše probíhalo dle známých not - holky vrátí na druhou stranu kurtu i nemožné a v pauze vedou 11:10. Po zásahu domácí trenérky mění první nasazený pár Fruhaufová-Burdová taktiku a zápas otáčí na svoji stranu a potvrzují své nasazení. Stříbrná medaile pro Elzu!!!
Perličkou turnaje byl velmi pozdní začátek posledního utkání - finále dívčího deblu v 21:00 a jeho rozhodčí - zcela nestranná Dominika Dufková :-)

Až na příjezd do Pardubic po 23 hodině byl turnaj pro naše hráče velmi úspěšný. Kluci se začínají proti starším soupeřům čím dál víc prosazovat a Eliška opět potvrdila své nasazení v singlu, vylepšila s Honzou umístění v mixu a překonala očekávání v deblu - 3 medaile ze 2 víkendy - pokaždé s jinou spoluhráčkou.

PD