Výlet na Liberecký turnaj do Prahy

Ve dnech 1.-3.4.2022 se v pražské Vinoři uskutečnilo poslední GPA dospělých před mistrovstvím ČR a to Memoriál Ivana Škáchy, tento turnaj se v minulosti hrál v Liberci. Do Prahy vyrazilo reprezentovat svůj oddíl 12 statečných s doprovodem řidičů. Jmenovitě naše květinky: Bára, Dýňa, Káťa, Lucka a Pája a mezi borce patří: Adámek, Háma, Máťa, Mišák, Peca, Tom a Vojta.

Pánská dvouhra
V této disciplíně jsme měli 4 zástupce. Prvního jsme mohli vidět už v pátek při kvalifikaci, jenže Péťa neměl šťastný los a bohužel prohrál. V pátek také hrál Háma, svého soupeře ponížil a postoupil do soboty, kde v prvním zápase ukázal, že rozhodně nepatří do starého železa a má se čím Chlubnit. I přes Páji mnohaleté zkušenosti ze singlu, nedokázala Hámovi poradit taktiku na soupeře v kole druhém a náš milý Háma byl ponížen2. Máťa v prvním vyrovnaném ale kontrolovaném zápase vyhrál a v druhém bohužel prohrál s pozdějším semifinalistou. A našeho posledního samuraje, Mišma, trápilo dřívější zranění a zápas nedokončil.

Dámská dvouhra
Jediná zástupkyně Barča jako nasazená jednička v pátek nepotvrdila svoje nasazení a v turnaji končí.

Pánská čtyřhra
Háma vystřídal svého ptačího spoluhráče a tentokrát zabrousil do světa hmyzu (latinsky Blatta orientalis), jenže se těmto broučkům moc nedařilo a prohráli. Adámek se svým spoluhráčem Jiřinem si zahráli 3 třísetové zápasy, v tom prvním Vám radši sdělíme jen to, že se kluci dobře rozehráli, v druhém máme komentáře spíše od Adamových soupeřů… : ,, zprasili nás, ale byli lepší!”, a v tom třetím chceme Áďu pochválit za koukatelný boj proti nasazeným jedničkám a pogratulovat ke krásnému třetímu místu!! Matýsek a Tom podlehli v druhém zápase na tři sety a zůstávají 5/8, je vidět, že klukům se dlouhodobě nedaří dostat do semifinále a absolutně nezáleží, kdo proti nim stojí. A posledním párem jePeca a jeho slaďouš Pavlík Mňamásek. Naši pořádně neukázali, co v nich je a i po prvním prohraném vyrovnaném setu, prohrávají ten druhý.

Dámská čtyřhra
Po nalosované ale neuskutečněné kvalifikaci Barča s Dýňou postupují do soboty. Tam holky svůj zápas nezvládly psychicky a i když se na nich vystřídali čtyři koučové, nepodařilo se nic vymyslet. Pája se svoji novou kamarádkou Kačkou zvládly první velmi těžký zápas hlavně hlasivkami a nakonec parádním prasátkem, ve druhém už to nebylo tak parádní a končí před branami semifinále. Kačenka se svoji stálou parťačkou Soňou se celkem lehce probojovaly až do semifinále, kde bylo takové maličkaté zakopnutí v podobě třísetovky. Holky ale neztratily balancování a jsou ve finále! Z druhé strany se tam velmi jednoduše a s nadhledem (cca 160cm) dostala Lucka se svoji spoluhráčkou Zuzkou Kačákovou. Oba páry bojovaly až do posledních sil a nakonec Lucka bere zlato a Kačenka stříbro, holky velikánská gratulace!! Je nutné podotknout, že páry se za poslední tři turnaje potkaly 2x ve finále a 1x v semifinále!

Smíšená čtyřhra
Z páteční kvalifikace Dýňa s Frantou nepostupují, Háma s Barčou po prohraném druhém zápase bohužel také ne, a nakonec ani Vojta s již zmiňovanou Kačkou. Máťa s Pájalinem ve svém prvním kole utrpěli vítězství a ve čtvrtfinále prohráli. Péťa prohrál v prvním kole. Adam s Kačenkou se se svojí velmi nátlakově založenou hrou prostříleli až do semifinále, kde byli poraženi naší poslední dvojicí- Tomem a Luckou. Ti je podle jejich slov spíše vyprasili, ale i tak se dá vyhrát. Jejich cesta do finále byla však velmi náročná. Každý zápas si totiž chtěli zahrát na tři sety. Za přílišnou chuť plácat si se soupeři dlouhé a nekonečně dlouhé výměny zaplatili ve finále cenu nejvyšší… Lucku opustila veškerá energie a Tomovi samotnému se zápas nepodařilo upinkat do vítězného konce.