Adam s Valerkou na stupních vítězů v Chorvatsku
Do chorvatské Opatije zamířili na konci května tři naši hráči Valča Burgetová, Barča Kulhánková a Adam Burget. Zde se od 20.5 do 22.5 2022 uskutečnil za účasti 22 zemí, další ze série evropských juniorských turnajů kategorie U17.
Tento turnaj je vždy hodně specifický, kdy pohled z haly, která je 200 m od moře, je opravdu dech beroucí, bohužel vše trochu kazí zoufalá organizace turnaje. Ale s tím je už nutné počítat, je to rok co rok stejné.
A teď trochu k našim borcům. Adamovi se podařila urvat stříbrná medaile spolu s Markem Čepelou (Astra Praha) v deblu. Ve finále podlehli až hráčům Španělska 2:1 na sety. V cestě do finále narazili na silné dvojice z Lucemburska, Švédska, Rakouska, Španělska, Izraele a opět Španělska.
Barča odehrála dobré utkání v singlu proti silné hráčce ze Švédska, bohužel na postup to nestačilo. V mixu s Adamem celkem hladce procházeli pavoukem až do doby než si Bára poranila kotník a mix musela naše dvojice skrečovat.
Valerka vstoupila do svého prvního mezinárodního utkání v kategorii U11 proti hráčce ze Slovinska a bylo hned vítězné. Nakonec si z Chorvatska odváží nejen krásné zážitky, ale za třetí místo i velmi pěknou bronzovou medaili a úsměv na tváři.
Všem gratulujeme k výsledkům a děkujeme za vzornou reprezentaci klubu, města i České republiky.