Čínské tornádo ve Slovinsku
Na prodloužený zářijový víkend (16.-18.9.) vyrazila dvojice pardubických badmintonistů Barča Kulhánková a Tomáš Urbanec na turnaj YONEX Slovenia Junior International 2022. Již ze seznamu přihlášených bylo jasné, že se mrkneme, jak se to hraje v Číně.
My jsme se čínské lavině vyhnuli. Barča v prvním kole narazila na Niku Bedič, což byl velice slušný los. Barča předvedla docela solidní výkon, který bohužel na vítězství nestačil. Vedení 19:16 se prostě dotáhnout do konce musí, jinak přijde trest, škoda. V mixu s Tomášem předvedli moc hezký výkon, jen zase ta koncovka. Nestačily nám ani čtyři setboly a porážka 21-19 a 30-28 trochu mrzela. Tomáš naznačil v singlu, že by to mohlo jít a k vítězství nad Roko Pipunićem moc nechybělo. Opět neproměněný setbol :(.
Hlavní „atrakcí“ tohoto turnaje, ale byla početná čínská výprava. Jen pro ilustraci, Číňané během turnaje neztratili s evropskými soupeři ani set. Všichni byli výborně fyzicky připravení. I technicky to bylo na vysoké úrovni. Uměli v podstatě vše a jen pilovali rychlost, která už teď byla pro evropské hráče děsivá. První Číňan hrál stejně jak osmý :). Musím říct, že mi to způsobilo docela šok. Pálení raket jsem si nakonec rozmyslel, ale to co už Číňané umí v kategoriích U17 a U19 je neuvěřitelné. Snad se jim časem trochu přiblížíme :). Při zpáteční cestě mi alespoň udělala radost návštěva jezera Bled, takže domů se vracíme pozitivně naladěni :) MaK.

Výsledky:
https://www.tournamentsoftware.com/sport/draws.aspx?id=E6C5845F-11EF-4A67-B5B9-C0605C2947A6