Zlato a bronz z GPC U17 z Kladna.
Dne 22.10.2022 se v Kladně konal turnaj v kategorii U17. Turnaje se z Pardubic zúčastnili pouze dva hráči Ondra Kaplan a Kryštof Ježek.
Turnaj byl vyhlášen pro dvě kategorie U13 a U17. Znamenalo to poměrně velkou účast hráčů, kdy například jen v kategorii U17 startovalo 32 hráčů.
V mixu za naše barvy startoval pouze Kryštof se svou parťačkou z Komety Brno Julií Königovou. Po prvním poměrně hladkém vítězství naše dvojice postoupila do čtvrtfinále, kde na ně čekal pár Čepelák – Niedermayerová. Zápas byl těžký a hodně vyrovnaný, ale nakonec po třech setech patřilo zaslouženě vítězství a postup do semifinále naší dvojici. Bylo to možná první Kryštofovo vítězství nad Čepelákem v mixu (v deblu jsme už vítězství měli). V semifinále nás čekal výborně hrající 2. nasazený pár Fošum – Kuchová. První set naše dvojice ještě držela krok, ale druhý set byl již jednoznačně ve prospěch soupeřů. Pravdou je, že za naši prohru mohlo, hlavně ve druhém setu, velké množství vlastních chyb a výborný výkon Aničky Kuchové z HK. Dvojice Fošum - Kuchová se později stali vítězi turnaje.
V singlu startoval Ondra v roji nasazené jedničky. Po prvních dvou hladkých vítězstvích Ondra postoupil do semifinále, kde na něj čekal Michal Čepelák. V prvním setu se Ondrovi tolik nedařilo a dělal mnoho chyb. Ve druhém setu se ale Ondrova hra zlepšila a po množství dlouhých výměn získal druhý set pro sebe za stavu 22:20. Ve třetím setu pak už Ondra pokračoval na vítězné vlně a poměrně přesvědčivě získal set pro sebe. Finále proti Tadeášovi Hlubučkovi bylo již jednoznačně ve prospěch Ondry, který tak získal vítězství a zlatou medaili.
V singlu se Kryštof poměrně jednoznačně (podle skóre) po dvou zápasech probojoval do čtvrtfinále, kde na něj čekal Tadeáš Hlubuček (pozdější finalista). V prvním setu byl Kryštof trošku zaskočen soupeřovou hrou, a tak první set vyzněl jednoznačně ve prospěch soupeře. Ve druhém setu tomu bylo ale jinak. Kryštof častěji uplatňoval útočnou hru a dělal málo vlastních chyb. Set byl plný velmi dlouhých výměn a neskutečných úderů. Druhý set nakonec získal zaslouženě Kryštof pro sebe za stavu 24:22. Ve třetím setu se ale ukázalo, že druhý set stál Kryštofa příliš sil, a tak se nepodařilo odehrát stejnou hru a dotáhnout zápas k vítězství. Bylo z toho tedy nakonec „pouze“ čtvrtfinále, ale zase na druhou stranu to byl proti o dva roky staršímu a ostřílenému soupeři velmi hezký výkon.
Z Kladna tedy domů vezeme dvě medaile a jedno čtvrtfinále. Za předvedený výkon a dobrou reprezentaci oddílu patří oběma hráčům velká pochvala a poděkování.
LJe