O víkendu 12.- 13. 11. 2022 se v Českém Krumlově konalo mistrovství České republiky jednotlivců v kategorii U15. Pardubický oddíl tentokráte reprezentovala pouze dvojice hráčů Kryštof Ježek a Martin Hykel.
Po zaznění státní hymny a projevu starosty Českého Krumlova začal turnaj soutěží smíšených dvojic. V mixu hájil naše barvy pouze Kryštof se spoluhráčkou Julií Königovou z SKP Komety Brno. Jelikož naše dvojice byla mezi nasazenými, začínala zápasem v druhém kole proti dvojici Veselík – Frühaufová. První set probíhal jednoznačně v náš prospěch. Ve druhém setu se hra protihráčů zlepšila a byl to napínavý zápas až do konce setu, který zaslouženě vyhrála naše dvojice a postoupila do čtvrtfinále. Ve čtvrtfinále nás čekala nasazená dvojka pár Klokan – Grznárová. Tuto dvojici jsme již poměrně dobře znali, protože jsme proti nim již několikrát hráli a vždy byl výsledek jednoznačně ve prospěch soupeřů. Tentokráte však měl zápas zcela jiný průběh. Od samého začátku to byl velmi vyrovnaný zápas, ve kterém jsme měli několikrát vedení. Ke konci prvního setu soupeři získali mírný náskok a udrželi jej až do konce setu. Ve druhém setu jsme měli většinou těsný náskok až do konce, kdy jsme měli dva setboly, které jsme bohužel nevyužili a nakonec ztratili set i zápas. I když naše dvojice zápas prohrála, měli jsme všichni (hráči i doprovod) ze hry dobrý pocit, protože byl vidět velký posun v úrovni hry naší dvojice, který nám dává naději, že příště už bude vítězství naše.
V singlu za Pardubice soutěžil opět jen Kryštof. I když byl mezi nasazenými, startoval již v prvním kole proti z mixu nám již známému Veselíkovi z Nejdku. Zápas vyzněl jednoznačně ve prospěch Kryštofa, i když byl plný dlouhých a těžkých výměn. Ve druhém kole byl Kryštofovým soupeřem Tobiáš Stebel z SK Vitality Slezsko. Od samého začátku to byl velmi těžký a vyrovnaný zápas. I přes velkou nervozitu měl Kryštof mírně navrch a dokázal oba sety dovést do vítězného konce a postoupit do čtvrtfinále. Tam Kryštofa čekal třetí nasazený hráč Kryštof Klíma z Českých Budějovic. I když si Kryštof přál proti tomuto soupeři zahrát, a hrál již bez trémy s velkým nasazením, na vítězství to tentokráte nestačilo a bylo z toho „jen“ čtvrtfinále.
V deblu na Martina s Kryštofem čekala dvojce ze severní Moravy Kupec – Oswald. Od samého začátku prvního setu to byl napínavý zápas o každý bod, který byl plný dlouhých výměn. V průběhu se neustále střídalo těsné vedení naše nebo soupeře. Nakonec první set za stavu 25:23 získali Kryštof s Martinem. Druhý set pak byl již jednoznačnou záležitostí naší dvojice, když za stavu 21:7 zvítězili a postoupili do čtvrtfinále. V postupu do semifinále naše hráče čekala nasazená trojka a reprezentační dvojice Coufal – Titěra. Naše dvojice se soupeřů nezalekla a odvedla v zápase opravdu pěkný výkon. Zápas byl plný velmi dlouhých výměn a těžkých úderů. A i když to podle skóre tak nakonec nevypadá, byl to i dlouho vyrovnaný zápas, který nakonec vyhráli soupeři.
Závěrečné skóre je tedy takové, že Kryštof získal umístění ve čtvrtfinále v mixu a singlu a společně s Martinem další čtvrtfinále v deblu.
Za předvedený výkon a dobrou reprezentaci oddílu patří Kryštofovi a Martinovi pochvala a poděkování.
LJe