Vycházející slunce v Orlové a medaile z Trenčína!
V posledních týdnech mají juniorští hráči na pilno. Od 18. listopadu se představili na Czech open v Orlové při mezinárodním mistrovství ČR juniorů. Z pardubických hráčů se zúčastnili Barča Kulhánková, Denisa Valentová, Adam Burget, Tomáš Urbanec a Ondra Kaplan. Všichni předvedli slušnou hru, ale na medaili to tentokrát nebylo. Ale doufám, že i přes to, to byl jeden z nejzajímavějších turnajů letošní sezóny nejen pro mě, ale i pro naše hráče. A to hlavně díky hráčům z Japonska, kteří na turnaj dorazili, i když první den do jiné haly, takže se na ně muselo trochu čekat :), ale stálo to za to. Společně s čínskými hráči ve Slovinsku (ze kterých se vyklubalo několik letošních juniorských mistrů světa) to bylo to nejlepší, co jsem letos v juniorském badmintonu viděl. A určitě to bylo velice poučné a nasbírali jsme spoustu postřehů a zkušeností.
Pro Adama a Barču pokračoval badmintonový týden v Trenčíně, kam se přesunuli na reprezentační soustředění pod vedení Radka Votavy. Zde měli možnost mj. potrénovat i pokecat s výborným indickým hráčem Madhurre Dhingra, který skončil v Orlové na krásném třetím místě a japoncům vzdoroval jako jeden z mála.
Po čtyřech tréninkových dnech zde začal další z circuitových juniorských turnajů Slovak Junior 2022. Z pardubických hráčů se k Barče a Adamovi připojili Denisa, Tomáš a Ondra. Vzhledem k neúčasti japonců se otevřela možnost na lepší umístění než v Orlové. A toho nejlépe využil Adam Burget s Ondrou Šolarem, kteří v deblu urvali bronzovou medaili. Po prvních dvou lehčích kolech museli zapnout na maximální otáčky v zápase s nasazenými maďarskými dvojkami Csanad Horvath/ Barnabas Toth, které porazili ve dvou setech 21-17, 21-19. V semifinále je zastavili pozdější vítězové z Polska Bartlomiej Butkus/Mateusz Golas. Za zmínku ještě stojí čtvrtfinále Barči s Nelou Flíglovou v dámské čtyřhře. V turnaji jinak zvítězil (můj oblíbenec) polský hráč Mateusz Golas, kterého na celém turnaji potrápil pouze „náš“ ind Madhurre Dhingra. Právě zápasy Mateusze Golase určitě stojí za shlédnutí, jeho práce na kurtu je ukázková a dá se toho zase hodně okoukat. Všem gratulujeme k výsledků a děkujeme za reprezentaci klubu a oddílu. MaK.