Dětský turnaj U11 / GPC U13 Pardubice 15.1.2023

Sedm kulí, jako v Sarajevu...
Druhou lednovou sobotu se do Pardubic sjelo 40 dětí na čistě singlové klání kategorií U11 a U13.
Náš oddíl vyslal do domácího turnaje velmi početnou sestavu badmintonistů a přestože se pro některé
hráče jednalo o jejich první turnaj, tak se rozhodně neztratili, a i přes některé prohry končila většina s úsměvem na líci.
U11 chlapci
Zde jsme měli hned trojnásobné zastoupení a nakonec bereme 2 medaile! Michal Zanina skončil šestý, ale sehrál pěkná utkání a nabral spoustu zkušeností. Vendelín Čermák získal bronzovou medaili za vyrovnanou bilanci 5 vyhraných a 5 prohraných setů. Jakub Kořínek si zaslouženě uhrál stříbrnou medaili za 4 výhry a jednu porážku. Jediným jeho přemožitelem byl suverén této kategorie Filip Hermann z Benátek.
U11 dívky
V této kategorii jsme měli hned 8 dívek (ze 13 přihlášených!!!) a tuto hojnou účast holky přetavily v kompletní sbírku medailí!
V základních skupinách bojovaly o své první body, sety a výhry Vanda Filípková, Sophia Rothröckelová, Amálka Křenová, Barča Faltýnková a Barča Steklá, které nakonec do bojů o medaile nepostoupily.
Mezi TOP4 postoupily hned 3 pardubické hráčky - Kačka Pištorová, Laura Andrýsová a Ema Pilnáčková. Ty doplnila liberecká Linda Tokarová.
Do finále z této čtveřice nakonec postoupila Laura a Kačka - Ema s Lindou braly bronzové medaile.
Finále přineslo hezký zápas, který musel rozhodnout až třetí set, ve kterém byla Kačka ta šťastnější a brala zlatou medaili a pohár pro vítězku.
U13 chlapci
Mezi staršími chlapci jsme měli tři své zástupce, ale nakonec z toho medaile nebyla a jejich pouť skončila pod stupni vítězů. Jirka Holeček, Michael Pačesný i Matyáš Říha prošli ze skupin do čtvrtfinále, ale v něm všichni shodně skončili svoji pouť turnajem. Všichni tři uvázli na raketách zkušenějších hráčů a na místo medailí si odnesli spoustu cenných zkušeností - k nezaplacení.
Na dalších turnajích to klukům určitě brzy "cinkne"!
U13 dívky
Tři želízka v ohni jsme měli i mezi staršími dívkami a v silné konkurenci z toho bylo zlato a bronz!
Adélka Vejnarová zatím sbírá zkušenosti a tak její cesta skončila již v základní skupině. Bojovala ale statečně!
Dominika Dufková postoupila ze skupiny B z druhého místa a Valča Burgetová dokonce svoji skupinu vyhrála a šla z prvního.
Semifinále holky zvládly bez problémů a tak došlo na nejhorší - vzájemné semifinále. V něm potvrdila své kvality Valča a postoupila do finále. Tento zápas byl velice zajímavý, holky si nic nedarovaly a přes porážku nedala Domča svoji kůži lacino - brala bronz!
Ve finále to byl souboj Davida s Goliášem - Valči s Denisou Audy (Mníšek p. B.). Soupeřka se snažila uplatnit svojí razantní hrou, ale na Valču nakonec nestačila - ta výborným pohybem a pestrou hrou ve finále zvítězila a brala zlato!
Celkově tedy naši hráči pobrali 2 zlaté, 2 stříbrné a 3 bronzové medaile, což krásný výsledek a příslib do budoucna!
Závěrem je potřeba poděkovat hlavnímu soudci Petru Urbancovi a velmi širokému sboru dobrovolníků z řad rodičů, kteří celou organizaci hladce zvládnuli ke spokojenosti všech startujících a jejich doprovodu.
Vše proběhlo zároveň pod dohledem nového i emeritního předsedy naše badmintonového oddílu, takže vše jak má být!
Budeme se na vás těšit na dalších turnajích pořádaných naším oddílem - nejbližší je GPC U15/U19 28. 1. 2023 - přijďte podpořit naše hráče!
PD