Martin Hykel + Kryštof Ježek = zlato a stříbro z GPC U17 v Brně

V sobotu 11. 2. 2023 se v brněnské Sprint aréně konal turnaj GPC U13 + U17. Na tento turnaj z Pardubic vyrazila tentokráte pouze dvojice hráčů Martin Hykel a Kryštof Ježek.
Na začátku turnaje nás čekal hned první oříšek a to sice, jak se dostat do badmintonové haly. Labyrint Sprint arény byl z počátku nad naše síly, ale s nápovědou (recepce, uklízečka a náhodný kolemjdoucí) se to podařilo a dorazili jsme na místo těsně po slavnostním zahájení.
V mixu naše barvy hájil jen Kryštof po boku domácí hráčky Julie Königové. Jelikož nebyl „náš“ pár mezi nasazenými, musel si postup vybojovat od prvního kola. Po prvním vítězství postoupil Kryštof s Julčou do čtvrtfinále, kde na ně čekal druhý nasazený pár Strejček – Šuhajová. Do zápasu jsme díky kvalitě soupeřů nastupovali s jistými obavami, ale ty se brzy rozplynuly, když po prvním těsně vyhraném setu již následoval druhý mnohem pohodovější set, který končil jednoznačným vítězstvím „naší“ dvojice. V tomto duchu se nesl i další zápas, a tak z toho byl postup do finále. Ve finále nás čekal první nasazený pár Klecer – Dobešová. Stejně jako předchozí zápasy vypadal i ten finálový. První set těsná výhra a druhý již jasně v náš prospěch. Výsledkem tak bylo zlato pro Kryštofa a Julii.
V singlu se do zápasů přidal i Martin. Martin jako pátý nasazený startoval v druhém kole, kde se utkal s Adamem Žabou. I když byl zápas chvílemi vyrovnaný, Martin si celkem jednoznačně došel v tomto zápase pro vítězství a postup do čtvrtfinále. Tam již ale neměl moc štěstí na los, protože jej tam čekal třetí nasazený Vojta Strejček (reprezentant U17). První set byl víceméně v režii soupeře, ale ve druhém setu Martin pozlobil soupeře již mnohem více. Bohužel to na vítězství nestačilo a znamenalo to stopku pro Martina ve čtvrtfinále.
Kryštof jako třetí nasazený začínal také ve druhém kole proti herně slabšímu soupeři, a tak z toho byl jasný postup do čtvrtfinále. Ve čtvrtfinále na Kryštofa čekal, pro nás doposud neznámý, pátý nasazený, Petr Ondra z Přerova. Podle soupeřova předchozího zápasu to vypadalo na tuhý souboj. Kryštof však nezaváhal a první set celkem jednoznačně vyhrál. Druhý set se již ale vyvíjel úplně jinak. Na začátku setu Kryštof prohrával 2:10. Pak se ale zkoncentroval a dokázal to dotáhnout na stav 8:11. Po přestávce již následovala neuvěřitelná krasojízda a soupeře úplně rozstřílel. Druhý set pak skončil jasně 21:11 pro Kryštofa. Po tomto zápase čekal přišel na řadu v semifinále první nasazený Šimon Klecer. I když byl zápas poměrně vyrovnaný, Kryštof si jednoznačně došel pro vítězství v prvním setu. Druhý set se opět vyvíjel lépe pro soupeře. Vedení soupeře sice velké, ale setrvalé. Až do stavu 16:13 vedl soupeř. Pak se ale opět odehrála u Kryštofa opět ta úžasná změna, že dokázal náskok stáhnout, převzít vedení, a nakonec zvítězit za stavu 21:18. Ve finále čekal Vojta Strejček. Do dvou třetin prvního setu byl zápas naprosto vyrovnaný, ale závěr vyzněl ve prospěch soupeře. Druhý set pak opět získal soupeř a pro Kryštofa z toho bylo druhé místo a stříbrná medaile.
V deblu jsme měli papírově nakročeno na dobré umístění, protože byli kluci první nasazení. Kluci se role favorita zhostili perfektně a bez zaváhání si došli do finále. Kluci hráli opravdu moc hezky a dobře se doplňovali při hře a dobře pokrývali kurt. Martin dobrou obranou chystal půdu pro Kryštofa, který pak mohl výměnu úspěšně uzavřít. Ve stejném duchu se pak následně odehrál finálový souboj proti nasazeným dvojkám, páru Klecer – Ryba. Naši kluci byli z předchozího zápasu tak rozjetí, že soupeře ve finále jednoznačně převálcovali. Martin by všude a Kryštof řádil jako šaolinský mnich, kdy už chyběly jen salta při smečích. Výsledkem bylo zasloužené zlato pro Martina s Kryštofem.
Závěrem tedy vezeme z Brna dvě zlaté (Kryštof mix a s Martinem debl), jednu stříbrnou ze singlu pro Kryštofa a čtvrtfinále pro Martina ze singlu.