Tento rok plánujeme vymeniť okná v Mariánskom kostole. Sú tam drevené okná s jedným sklom. Miesto nich plánujeme urobiť nové, hliníkové okná s izolačným trojsklom, čím zvýšime tepelnú i zvukovú izoláciu kostola. Celkovo ide o 5 väčších okien a jedno menšie nad hlavným vchodom kostola. Stredné sklo okna bude tvoriť vitráž, ktorá dodá chrámu estetický i duchovný obsah. Návrhy vitráži pripravila Soós Csilla.
Pred svätyňou po ľavej strane pripravujeme vitráž Zvestovania Panne Márii, vo svätyni vitráž stretnutia Panny Márie s Alžbetou a na ďalšej vitráži narodenie Pána Ježiša. Ide o tri mariánske motívy s radostného ruženca. Na menšom okne nad hlavným vchodom bude symbol mena Panny Márie. Na tieto štyri vitráže už máme prisľúbených darcov - sponzorov.
Na vitrážach, ktoré sú na chóruse, budú ozdobné prvky v dolnej a hornej časti okna. Na tieto dve vitráže zatiaľ nemáme darcov, ak by niekto chcel zasponzorovať jednu z týchto vitráži, nech sa do dvoch týždňov prihlási na farskom úrade.
Cena jednej vitráže na chóruse je 3. 250,- €. Zasponzorovať ju môže jednotlivec, rodina, alebo dve rodiny spolu. Na spodných častiach vitráží budú uvedené mená darcov, alebo rodín, ktoré vitráž zasponzorovali. ThDr. Jaroslav Barta, farár